15 Μαρ 2010

Δάγκωσε ποδοσφαιριστή !

Θύμα λυσσαλέας επίθεσης από νεαρό φίλαθλο, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον δάγκωσε άσχημα στο στήθος, έπεσε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ο τερματοφύλακας της ομάδας του...

Ελευθεροχωρίου στα Τρίκαλα.

Οπως καταγγέλλει ο γκολκίπερ Παναγιώτης Ζωγράφος, πριν καλά-καλά προλάβει να αντιδράσει, ένας φίλαθλος της Φήκης, της αντίπαλης ομάδας, έπεσε πάνω του και με απίστευτη μανία τον δάγκωσε στο στήθος, με αποτέλεσμα να του κόψει ένα κομμάτι σάρκας. Αμέσως παράγοντες του Ελευθεροχωρίου μετέφεραν αιμόφυρτο τον ποδοσφαιριστή στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το απίστευτο περιστατικό, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και απασχολεί τις διωκτικές αρχές, έλαβε χώρα προχθές το μεσημέρι σε γήπεδο των Τρικάλων, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις τοπικές ομάδες Φήκη και Ελευθεροχώρι για το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής (ΕΠΣΤ).

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και όσα έχουν έρθει εις γνώσιν των αστυνομικών, όλα ξεκίνησαν στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο διαιτητής του αγώνα Χρήστος Μυλωνάς δέχτηκε επίθεση από παράγοντα της Φήκης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για κάποια υπόδειξή του. Ο τελευταίος φέρεται να έχασε την ψυχραιμία του και σαν μαινόμενος ταύρος να εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και να του έριξε χαστούκι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σωριαστεί στο έδαφος.

Στις κερκίδες και στους πάγκους των δύο ομάδων επικράτησε έντονος εκνευρισμός, ενώ οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να μη μετατραπεί το γήπεδο σε ρινγκ χωρίς κανόνες.

Προς στιγμή όλα έδειχναν ότι ο θόρυβος είχε κοπάσει, αλλά με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή τα έκτροπα πήραν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε έξαλλη κατάσταση οι φίλαθλοι της Φήκης, παρά τη νίκη της ομάδας τους, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο χειροδικώντας και προπηλακίζοντας παίκτες και παράγοντες του Ελευθεροχωρίου. Πιο άτυχος απ’ όλους στάθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ο οποίος έπεσε στα δόντια του εξαγριωμένου νεαρού.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Ζωγράφος, «θα μπορούσα να είχα χάσει και τη ζωή μου. Ο άνθρωπος που με δάγκωσε ήταν εκτός ελέγχου και αποφασισμένος για όλα» τόνισε. Πρόσθεσε δε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του φιλάθλου, φέρνοντας παράλληλα το θέμα στην ΕΠΣΤ, όπου και θα απαιτήσει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης.

«Πρόκειται για απίστευτα και τρομακτικά γεγονότα, που θυμίζουν πρωτόγονες καταστάσεις εν έτει 2010 και προσβάλλουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους, καθώς την επόμενη φορά δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε θύματα» κατέληξε ο άτυχος ποδοσφαιριστής.

espresso newsletter
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη