9 Μαρ 2010

Εύγε στον κύριο Κρίτωνα Αρσένη! Διαβάστε την παρέμβασή του στο ευρωκοινοβούλιο.

Όπως μας ενημερώνει το γραφείο του (ή ο ίδιος δεν έχει σημασία) με e-mail.
Τελικά μάλλον διαβάζετε TaXalia κε Αρσένης, δεν μπορεί να είναι τυχαίο… (όπως και να έχει ΜΠΡΑΒΟ σας!)

Παρέμβαση προς τον Επίτροπο φορολογικής πολιτικής κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Κρίτωνα Αρσένη!

Την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κλιματικό χρέος προς τις αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την Κλιματική Αλλαγή και προς τις νεώτερες γενιές με την αποκατάσταση της διαγενεακής δικαιοσύνης, ζήτησε χθες το βράδυ με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη σχετική συζήτηση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, παρουσία του Επιτρόπου για θέματα φορολογικής πολιτικής, Αλγκίρντας Σεμέτα.
Όπως τόνισε ο Κρίτων Αρσένης... κατά την παρέμβαση του «αν και οι αναπτυγμένες χώρες ευθύνονται για το 80% των παγκόσμιων εκπομπών, οι αναπτυσσόμενες χώρες πληρώνουν σήμερα τις χειρότερες επιπτώσεις. Οι δραματικότερες δε επιπτώσεις εντοπίζονται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, που δεν έχουν ουσιαστικά συμβάλλει στην πρόκληση του φαινομένου. 20 εκατομμύρια είναι σήμερα οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και αν δεν δράσουμε άμεσα θα φτάσουν στα 500 εκατομμύρια έως το 2050. Το κλιματικό μας χρέος προς σε αυτές τις χώρες υπολογίζεται σε 100 δισ. Ευρώ ετησίως. Από αυτά, το δίκαιο μερίδιο της ΕΕ ανέρχεται σε 35 δισ. Ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε άμεσα στην φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το κλιματικό μας χρέος.

Την ίδια στιγμή η φορολόγηση αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τη διαγενεακή δικαιοσύνη, ξεπληρώνοντας το κλιματικό μας χρέος μας προς τις νεώτερες γενιές βοηθώντας τη χρηματοδότηση της ενεργειακής μας απεξάρτησης από τον άνθρακα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη