8 Απρ 2010

Ο καθ. Στέργιος Λογοθετίδης υποψήφιος για την πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Η Ακαδημαϊκή Κίνηση Α.Π.Θ. ανακοινώνει τη σύνθεση του σχήματος της για τις Πρυτανικές εκλογές στις 17 Μαΐου 2010, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου ηγείται ως υποψήφιος πρύτανης ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ. Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι οι...
- Ελπίδα-Νίκη Εμμανουήλ-Νικολούση, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής,
- Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και
- Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Οι Πρυτανικές Εκλογές του 2010 πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που το Πανεπιστήμιο, η Παιδεία και η Ελληνική Κοινωνία γενικότερα αντιμετωπίζουν μια σειρά από οξυμένα προβλήματα. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα καλείται να αποφασίσει και να καθορίσει με την ψήφο της τον προσανατολισμό και την πορεία του ΑΠΘ μέσω αυτών που θα επωμισθούν την ευθύνη της διοίκησής του την επόμενη τετραετία.
Ο αγώνας για ένα Σύγχρονο, Δημοκρατικό, Δημόσιο και Αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο είναι οι βασικές αρχές και θέσεις μας στις οποίες στηρίζεται η «ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ».
Ποιός είναι ο Στέργιος Λογοθετίδης:

Ο Στέργιος Λογοθετίδης γεννήθηκε το 1953. Έλαβε το Πτυχίο Φυσικού από το Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1977, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Φυσικού-Ραδιοηλεκτρολόγου το 1980 και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο ίδρυμα το 1983. Στην συνέχεια εργάστηκε σαν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Max-Planck Institute Στουτγάρδης και στο Synchrotron Radiation Laboratory at BESSY, στο Βερολίνο μέχρι το 1985, καθώς επίσης και την περίοδο 1988-1989.
Το 1985 εκλέχθηκε Λέκτορας στο ΑΠΘ, ενώ το 1992 ίδρυσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, και είναι υπεύθυνος, το ερευνητικό Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων - Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας - LTFN (http://ltfn.physics.auth.gr). Έχει διοργανώσει δεκάδες Διεθνή συνέδρια και Διεθνή Σχολεία (στις Νανοτεχνολογίες, Επιστήμη των Υλικών, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων, Μεταφορά Τεχνολογίας κλπ).

Έτσι, επί 7 συνεχείς χρονιές, από το 2003, διοργανώνει το “International Conference on Nanosciences &
Nanotechnologies”, ενώ για 4 συνεχείς χρονιές, από το 2005, διοργανώνει το: “Global Plastic Electronics Conference”, το “International Symposium on Flexible Organic Electronics” και το “International Summer School on Nanosciences & Nanotechnologies”.

Είναι Συντονιστής & Επιστημονικός Υπεύθυνος σε περισσότερα από 40 Επιστημονικά Ερευνητικά Προγράμματα (στα πλαίσια των ICT, NMP, GROWTH, BRITE-EURAM, BRITE, EPET, CRAFT, Bilateral, ΠΕΝΕΔ, ΠΑΒΕΤ, κτλ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και έχουν τιμηθεί από την ΕΕ για τα εξαιρετικά αποτελέσματά τους, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Την περίοδο 2008-09 ήταν μέλος της επιτροπής ΕΣΠΑ για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας στις περιοχές Νανοτεχνολογίας, και Υποδομών Υλικών & Αναλυτικών Τεχνικών.
Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει την Έρευνα και Τεχνολογία στις περιοχές: Νανοτεχνολογία, Ηλεκτρονική & Επικοινωνίες, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (όπως Photovoltaics), Νανοβιολογία, Νανοιατρική, και τις Διαδικασίες & Μηχανισμούς Μεταφοράς Τεχνολογίας από το Εργαστήριο στην Βιομηχανία.
Δίδαξε στα Τμήματα Φυσικής, Γεωπονίας, και στα ΠΜΣ “Φυσικής Υλικών & Τεχνολογίας” και “Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες” του ΑΠΘ, και έχει συγγράψει 7 βιβλία και σημειώσεις για την διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων.
Καθοδηγεί και έχει επιβλέψει-συντονίσει περισσότερες από 25 Διδακτορικές Διατριβές, 28 Μετα- Διδακτορικούς Ερευνητές, 50 Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες και 60 Διπλωματικές Εργασίες.
Έχει εκπαιδεύσει πληθώρα ερευνητών και επιστημονικών συνεργατών στο Εργαστήριο LTFN του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, στο Max Planck Institute, Stuttgart, και στο Synchrotron Radiation Lab BESSY, Berlin, σε θέματα που σχετίζονται με τις ερευνητικές του δραστηριότητες.
Έχει σχεδιάσει, οργανώσει και διατελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 130 Διεθνή και Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια.

Το διάστημα 2005-2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμ. Φυσικής, ενώ είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου LTFN, Διευθυντής του ΔΠΜΣ “Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες”, Συντονιστής του Θεματικού Δικτύου Έρευνας “ΝΑΝΟΝΕΤ”, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμ. Φυσικής “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”, ενώ είναι μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής σε πλήθος διεθνών και εθνικών επιστημονικών συνεδρίων. Ακόμη, η διοικητική του δραστηριότητά περιλαμβάνει την διοργάνωση, το συντονισμό και καθοδήγηση περισσότερων από 80 συναντήσεων ερευνητικών ομάδων ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, τη διοργάνωση συνεργασιών σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο μεταξύ του ΑΠΘ και Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ινστιτούτων και Επιστημονικών Κέντρων της Ελλάδας και του εξωτερικού (π.χ. Max-Planck, Ecole Polytechnique, BESSY, CERN κτλ). Επίσης, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος, ίδρυσε τον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμ. Φυσικής “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” (http://alumni.physics.auth.gr/) με 400 μέλη, μια δραστηριότητα την οποία ακολουθούν ήδη πολλά Τμήματα του ΑΠΘ.
Έχει βραβευτεί με το Βραβείο Τιμής και Προσφοράς στα πλαίσια βράβευσης των Πρωτοπόρων Πνεύματος, Τέχνης, Επιστήμης και Κοινωνικής Αξίας από το “Association of the Greek Literary Men.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη