Την πρωθυπουργία της Βρετανίας ανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση. Προηγήθηκε η παραίτηση του πρώην πια πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που δήλωσε ότι παραιτείται και από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι οι Εργατικοί είχαν για 13 χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ οι Συντηρητικοί ήρθαν πρώτοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ρυθμιστές αναδείχτηκαν οι...τρίτοι στην κατάταξη Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που στην κυβέρνηση συνεργασίας, αναμένεται να πάρουν πέντε ή έξι υπουργεία. Σε ηλικία 43 ετών ο κ. Κάμερον, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας.
Ο Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει γράψει άρθρο, τον Σεπτέμβριο του 2003 στον Guardian. Σε δύο παραγράφους που πρέπει να θυμόμαστε… γράφει ότι…
Θα αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, διότι «ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία».
Και ότι την Ελλάδα θα την αποκαλεί «Πρώην Οθωμανική Κτήση».
Αυτό σημαίνει Ευρωπαίος εταίρος.
(και μην μου πείτε δεν ήξερε τι έγραφε… αναμένουμε λοιπόν!)
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό | http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/