12 Ιουν 2010

"O Ψωμιάδης υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης"

"O Ψωμιάδης υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης", ήταν ένας τίτλος, τον οποίο διαβάσατε χιλιάδες φορές, σε μ.μ.ε.

Σας το θυμίζω, επειδή ξέρετε τη "λόξα" μας, να μην ξεχνάμε.

Έχουμε κρατήσει αποκόμματα εφημερίδων και sites, που...

παρουσίαζαν ως "τελειωμένο" το θέμα, διανθισμένο με μπόλικη σάλτσα, όπως "Παζάρια Ψωμιάδη-Σαμαρά για το Δήμο", "Ψωμιάδη αντί Παπαγεωργόπουλου επιλέγει η Ν.Δ.", και άπειρα άλλα.
Στο taxalia, γράφαμε πάντα, ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να είναι υποψήφιος στο Δήμο ο Ψωμιάδης. Δικαιωθήκαμε. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
Οι άλλοι; Μια απλή αναζήτηση : γράψτε στο google, Ψωμιάδης στο δήμο Θεσσαλονίκης και θα δείτε το τι ακατάσχετη μπουρδολογία, επικρατεί στο χώρο της "ενημέρωσης".
Το ξανάπαμε: άλλο πράγμα η άποψη (ο δημοσιογράφος δικαιούται να πει "μάπας ο Ψωμιάδης"), άλλο πράγμα η είδηση (ο δημοσιογράφος ΔΕΝ δικαιούται να πει "κλείδωσε η υποψηφιότητα Ψωμιάδη στο Δήμο", όταν ΞΕΡΕΙ με βεβαιότητα, ότι αυτό δεν συνέβη).

Το θέμα μας, δεν είναι συγκεκριμένα ο Ψωμιάδης, ή ο Δήμος Θεσσλονίκης: είναι γενικότερο και αφορά στον διαχωρισμό της προσωπικής γνώμης από την είδηση. Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως είδηση, η εκτίμηση του δημοσιογράφου ή το όνειρό που είδε, μετά τα 13 σουβλάκια, που τον βαρυστομάχιασαν.

Να ξαναθυμίσω την είδηση "Ο Ζαγοράκης για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης", που έπαιζαν κάποιοι; Πώς το λένε οι πιτσιρικάδες; "Ο,τι να ναι...."


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη