31 Αυγ 2010

Οικολόγοι-Πράσινοι: Διαπραταξιακό και στην περιφέρεια!

Μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης
Διαπαραταξιακή συνεργασία και στην Περιφέρεια
Απόφαση συνέλευσης της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης»

Η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη», σε συνέλευση των μελών της χτες 30.8.2010, ενέκρινε τις αποφάσεις της συνάντησης των περιφερειακών στελεχών της από όλη την Κεντρική Μακεδονία καθώς και τους χειρισμούς των εκπροσώπων της στη ...

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική της συνεννόησης και του κοινού βηματισμού όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στα απαράδεκτα καθεστώτα Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη και συμμετείχε καταλυτικά στις λειτουργίες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής τους τελευταίους μήνες.
Θεωρεί ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης διαδικασία δημοκρατικής συνεννόησης, μια συλλογική κοινωνική διεργασία με σημαντική αξία, που μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή σελίδας στην πόλη κάτω από το τρίπτυχο Δημιουργία – Αλληλεγγύη – Οικολογία. Είναι καιρός οι αυτοδιοικητικοί και κομματικοί χώροι που συμμετείχαν στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή να ξεπεράσουν τις αμφιταλαντεύσεις τους και να τηρήσουν με συνέπεια τις διακηρύξεις τους ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα.
Η ενότητα που επιτεύχθηκε, αν και επίπονη, είναι μια πρωτόγνωρη κατάκτηση για το δημοκρατικό κόσμο, ιδιαίτερα στις τρέχουσες δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, που καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία τη λαϊκή ενότητα. Το βήμα που έγινε πρέπει να επεκταθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου απέναντι στο αναχρονιστικό μοντέλο Ψωμιάδη θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με αποφασιστικό τρόπο η ενότητα για μια άλλη προοπτική, με διαφάνεια, συμμετοχή, ποιότητα ζωής και ευημερία. Η «Οικολογία -Αλληλεγγύη» καλεί όλες τις παρατάξεις και τους ενεργούς πολίτες σε αυτή την ευρύτερη δημοκρατική συνεννόηση και θα διαθέσει για το σκοπό αυτό όλες της τις δυνάμεις και τα στελέχη της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη