4 Οκτ 2010

Αναστολή μαθημάτων και στο Παιδαγωγικό Ρεθύμνου

Δεν είναι μόνο το Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών για την εκπόνηση των Σχολικών Πρακτικών Ασκήσεων, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Σήμερα 04/10/2010 πραγματοποιήθηκε και η τέταρτη Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία γι' ακόμη μία φορά αποφάσισε..
την αναστολή των μαθημάτων με αφορμή τη μείωση των αποσπάσεων.

Το Υπουργείο, αγνοώντας κάθε έγγραφο που του εστάλη από το Τμήμα, αλλά και από την Σύνοδο των Παιδαγωγικών Τμημάτων, απέσπασε τελικά μόλις 3 εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και 1 της Β/βάθμιας, για να καλύψουν την ουσιαστικής σημασίας υποχρεωτική Σχολική Πρακτική Άσκηση 370 και πλέον φοιτητών ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο (κατανεμημένων σε 12-14 ομάδες των 25-35 ατόμων), την ποικιλοτρόπως απαιτούμενη υποστήριξη υλοποίησης του προγράμματος σπουδών των δύο Διδασκαλείων για 150 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς και τις πιεστικές ανάγκες λειτουργίας των 4 θεσμοθετημένων εργαστηρίων του Τμήματος. Και αυτό έχοντας επανειλημμένα τονιστεί ότι, για την ομαλή Πρακτική Άσκηση των φοιτητών στα σχολεία και την συνολική εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος και των Διδασκαλείων του χρειάζονται 15 πλήρως και εντατικά απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και 6 της Β/βάθμιας Εκπαιδεύσης όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου στις 17/09/2010 του Πανεπιστημίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία και σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεδρίασε σήμερα 4-10-10 για την επανεξέταση της κατάστασης σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Τμήμα για το 2010-11.

Μετά από πολύωρη συζήτηση όπου συζητήθηκαν εξαντλητικά όλα τα ενδεχόμενα και οι δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης που να επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος και την χωρίς εκπτώσεις υλοποίηση της Σχολικής Πρακτικής Άσκησης, κατέληξε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα. Ως εκ τούτου αποφάσισε την συνέχιση της αναστολής έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου μέχρι την Παρασκευή 8-10-2010, οπότε αναμένεται να έχει υπάρξει απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ σχετικά με τις συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Το Τμήμα θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του, στις 8-10-2010, ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει μέχρι τότε.


Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Κ. Τζανάκης


Περισσότερες πληροφορίες και προηγούμενες ανακοινώσεις από τις μέχρι τώρα γενικές Συνελεύσεις μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.edc.uoc.gr/ptde/index.php?id=6,0,0,1,0,0 .


Μία απελπισμένη φοιτήτρια,

Α.Π.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη