5 Ιαν 2011

Απάντηση της Δημοτικής επιχείρησης για τα "εσώρουχα 3.000 ευρώ"

Εξηγήσεις για το "πικάντικο" δημοσίευμα δίνει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Γρεβενών, Ε. Τοτίδης, οι οποίες είναι σαφέστατες. Τελικά πρόκειται για απολύτως αναγκαία είδη ατομικής προστασίας εργαζομένων και φυσικά όχι για ...κόκκινα στριγκ.

Με αφορμή την ανάρτηση διάφορων δημοσιευμάτων σε τοπικές σελίδες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια σε Πανελλήνια ΜΜΕ  (εδώ) έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ βάσει της κλαδικής σύμβασης των εργαζομένων δικαιούνται ανά εξάμηνο είδη ένδυσης – υπόδησης και ανά έτος είδη ατομικής προστασίας.
Προκειμένου την προμήθεια των ειδών ατομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε η υπ’ αριθμ. 5/2006 μελέτη από την Τ.Υ. της ΔΕΥΑΓ προϋπολογισμού 3.088,00€.
Η μελέτη περιελάμβανε την προμήθεια 16 δερμάτινων καπέλων, 16 πηλικίων, 48 προσοψίων και 64 ζεύγη ανδρικών γαντιών.
Η ανωτέρω προμήθεια ανατέθηκε με την υπ’ αριθμ. 48/2006 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΓ σε τοπικό προμηθευτή και υπογράφηκε το υπ ‘ αριθμ. πρωτ. 544/ 03-07-2006 συμφωνητικό.
Τα ανωτέρω είδη που προβλεπόταν από την μελέτη παραδόθηκαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΓ και συντάχθηκε το από 17/07/2006 πρωτόκολλο παραλαβής.
Το τιμολόγιο εξόφλησης της ανωτέρω προμήθειας, που εκδόθηκε στις 06/09/2006 αντί για τα ανωτέρω είδη που έπρεπε να αναγράφει, αναγράφει τα εξής: πιζάμες γυναικείες – ανδρικές, φανέλες γυναικείες – ανδρικές, σλιπ γυναικεία – ανδρικά. Η συνολική αξία του τιμολογίου είναι ίδια με της μελέτης – συμφωνητικού δηλ. 3.088,00€
Τα ανωτέρω αναφέρονται προς ενημέρωση των πολιτών προκειμένου την μη παραπληροφόρηση τους. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες – Φορείς είναι ενημερωμένοι λόγω των ελέγχων (Εισαγγελία, Ορκωτοί Ελεγκτές, Σ.Δ.Ο.Ε.) που πραγματοποιούνται στην ΔΕΥΑ Γρεβενών από τις αρχές του 2010.

Ο Γεν. Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α.Γ.
Τοτίδης Επαμεινώνδας
Πολιτικός Μηχανικός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη