17 Ιαν 2011

Οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», σημείωσαν ήδη την πρώτη τους επιτυχία.

Οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», σημείωσαν ήδη την πρώτη τους επιτυχία. Πραγματοποιώντας την σχεδιασμένη παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να αποσπάσουν την ομόφωνη εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξαγγελία της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ.
Το μέτωπο εναντίωσης στην εξαγγελία της κυβέρνησης...
 διευρύνεται και σε φορείς που η ίδια υποστηρίζει. Καλά θα κάνει να υπολογίσει την αγανάκτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Δεν σταματάμε μέχρι να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας, να πάρει η κυβέρνηση πίσω την αύξηση-χαράτσι. Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην μεγάλη διαδήλωση της 29ης Ιανουαρίου, 11:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Επόμενες δράσεις είναι :
Α. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του υφυπουργού μεταφορών Σπ. Βούγια που υπέγραψε το νέο χαράτσι, θέλοντας να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το ραντεβού είναι την Παρασκευή 21/1, 18:00 Τσιμισκή με Ικτίνου.
Β. Επαναλαμβάνουμε την καθιερωμένη πλέον δράση των Επιβατών Θεσσαλονίκης με "καταλήψεις" λεωφορείων στα οποία κανείς δεν πληρώνει εισιτήριο. Σάββατο 22/1, 11:30 στο Αγ. Βενιζέλου. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» με τον πρόεδρο και μέλη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες κοινών δράσεων.

Σας επισυνάπτουμε επιστολή προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Σπ. Βούγια, η οποία θα επιδοθεί στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στην οποία οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» ζητούν συνάντηση μαζί του, την Παρασκευή κατά την παράσταση διαμαρτυρίας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
κ. ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑ

Κ. Υφυπουργέ,

οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», καθώς γνωρίζετε, είναι μια πλατιά συλλογικότητα που αποτελείται από επιτροπές, κινήσεις πολιτών, κοινωνικούς φορείς, σωματεία, αυτοδιοικητικά σχήματα από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου στις 18:00, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό σας γραφείο στη Θεσσαλονίκη για την υπέρογκη αύξηση που επιβάλλει η κυβέρνηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ.

Επιθυμούμε να συναντηθούμε μαζί σας, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας, για να σας ενημερώσουμε ότι η αύξηση των εισιτηρίων που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία πλήττεται καθημερινά από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Επιθυμούμε να μας ενημερώσετε για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση σε μια τέτοια αύξηση και τις ενέργειες που θα κάνετε ως αρμόδιος Υφυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης για την αποτροπή αυτής της αύξησης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη