24 Ιαν 2011

Το επόμενο βήμα: κατάληψη του Πενταγώνου από μετανάστες! Που είσαι Παπουτσή; Οέο;

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 ομάδα 160 μεταναστών, που έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά εισέβαλαν στο χώρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΠΕ), καταλαμβάνοντας το αίθριο αλλά και το άρτι ανακαινισθέν κτήριο της οδού Σόλωνος.
Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κτήρια ως χώρο διαμονής για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η απεργία πείνας που θα πραγματοποιήσουν, ως μέσο πίεσης για την απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.
Τη νύχτα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου μέλη του Συνασπισμού και της φοιτητικής του παράταξης Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ) εισέβαλαν κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη
προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόβαση όλων αυτών των ανθρώπων.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, η Κοσμητεία της ΝΟΠΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, ύστερα από αίτημα μελών της ΑΡ.ΕΝ. για παραχώρηση του χώρου, αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την παραχώρηση του χώρου, δεδομένων των προβλημάτων που αυτή θα επιφέρει.

Οι ανθρωπιστικές μας ιδέες κατανοούν το δράμα που ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μακριά από τις πατρίδες τους, ωστόσο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του ιστορικότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας μετατρέποντας το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ο χώρος δεν πληρoί καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή των ανθρώπων αυτών, αντίθετα μπορεί να αποτελέσει εστία αντιπαράθεσης με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως για ακόμη μια φορά το ελληνικό Πανεπιστήμιο αφήνεται στο έλεος οποιουδήποτε θέλει να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια ‘στήνοντας’ γεγονότα και βυθίζοντας το στην ανυποληψία.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι ενώ γνώριζε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αδιαφόρησε επιτρέποντας την κατάληψη της Νομικής Σχολής. Φέρει λοιπόν, ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί τις επόμενες μέρες καθώς και για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στους φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου το όλο θέμα.

Ως ΔΑΠ - ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία προσπάθεια μετατροπής της Σχολής μας σε κέντρο εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ελπίδας και παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων φοιτητών της Νομικής Σχολής.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών να δώσουν λύση στο θέμα μεριμνώντας για την άμεση απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον και την επιστροφή της Σχολής στην ακαδημαϊκή της καθημερινότητα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προκειμένου να αποφασιστεί μια συλλογική μορφή δράσης για το ζήτημα.Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να στηρίζεται στην ανοχή.

Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι άντρο ανομίας.


 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη