28 Φεβ 2011

Χρήστος Μάτης: Ενα σχόλιο για το Χρήστο Νικολαϊδη

Αισθάνομαι την υποχρέωση να παρέμβω στο θέμα της απομάκρυνσης του Χρήστου Νικολαϊδη από τη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος.
Θέλω να πω δημόσια αυτά που είπα και στον ίδιο όταν ήλθε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ.

Έχω μεγάλη εκτίμηση στις δημοσιογραφικές ικανότητες του Χρήστου. Και εγώ θα ήθελα να παραμείνει και να ...
δουλέψει για τη ΔΕΠΘΕ.

Όμως βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς οι ημέρες των παχέων αγελάδων της ελληνικής δημοσιογραφίας, που οι περισσότεροι υπηρέτες της κάναμε και δύο και τρεις και τέσσερις δουλειές, έχει παρέλθει.

Σήμερα που οι περισσότεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί της χώρας, καλώς ή κακώς κάνουν μειώσεις προσωπικού ή μειώσεις αποδοχών, είναι πολυτέλεια να θέλουμε να διατηρούμε περισσότερες από μία δουλειές. Ειδικά στο δημόσιο τομέα κάθε δεύτερη δουλειά, συνήθως μισθολόγιο με κρατήσεις, που θέλει να διατηρεί καθένας από εμάς, καταδικάζει κάποιον άλλον να μην έχει καμία.

Αυτή ήταν η θέση που πήρα στο Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις περιπτώσεις που ήλθαν με δύο δουλειές στο δημόσιο τομέα.

Εάν ήταν στο χέρι μου, θα ζητούσα από το Χρήστο Νικολαϊδη να μείνει στη ΔΕΠΘΕ και να αφήσει τη θέση στην ΤΕΔΚ.

Για μένα είναι στοιχειώδης έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης στους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, επειδή το δημόσιο ταμείο από το οποίο αμείβονται, έχει πλέον πολύ λιγότερες δυνατότητες από όσες είχε παλαιότερα.

Χρήστος Μάτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη