4 Φεβ 2011

Λίγη προσοχή κύριε Μπουτάρη...

Η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα στην αγωνία της να διαστρεβλώσει την εικόνα που οι Θεσσαλονικείς έχουν από τα δώδεκα χρόνια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, ξεπέρασε κάθε φραγμό ηθικής και δεοντολογίας, δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο.
Το πόρισμα, το οποίο αποτελεί
τμήμα της δικογραφίας και άρα μη δημοσιεύσιμο στοιχείο αφού η κύρια ανάκριση δεν έχει καν αρχίσει, είναι γεμάτο από αυθαίρετες προσωπικές εκτιμήσεις της Επιθεωρήτριας και έωλες κατηγορίες κατά των μελών της διοίκησης του προηγούμενου Δημάρχου. Η Οικονομική Επιθεωρήτρια τραβώντας μια αυθαίρετη γραμμή στο χρόνο επιρρίπτει ευθύνες στους Αντιδημάρχους Οικονομικών των τελευταίων ετών προκειμένου να αλλοιώσει τα πραγματικά γεγονότα και να εμφανίσει την υπόθεση της υπεξαίρεσης ως «δημιούργημα» της τελευταίας διοίκησης, παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι οι παράνομες πράξεις ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν.
Όσοι βιάζονται να υιοθετήσουν τις ανακρίβειες που περιέχονται στο πόρισμα και την «κατασκευασμένη» από την Επιθεωρήτρια «πολιτική ευθύνη» των στελεχών της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου θα βρεθούν εκτεθειμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μετά την κατάρρευση των ανυπόστατων αυτών κατηγοριών. Αντί λοιπόν να συγχαρούν τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου που έφερε στο φως ένα έγκλημα που τελούνταν από το 1993, που απέλυσε τον επίορκο υπάλληλο και τον φυλάκισε, φτάνουν στο σημείο να την κατηγορούν για ανύπαρκτες «πολιτικές ευθύνες».
Δυστυχώς, η διοίκηση του κ. Μπουτάρη υιοθετεί μια πρακτική που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στα εισαγγελικά γραφεία και στην κατάθεση μηνύσεων για την παράνομη δημοσιοποίηση απόρρητων στοιχείων της δικογραφίας.
Ας μην βιάζονται ορισμένοι να προκαταλάβουν την κύρια ανάκριση πριν ακόμη αρχίσει. Κυρίως ας μην βιάζονται να υποκαταστήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς, αφού ο λαός της πόλης μας τους εξέλεξε ως δημοτικούς άρχοντες και όχι ως μαθητευόμενους εισαγγελείς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη