Στα ίχνη ενός τορναδόρου, ο οποίος φέρεται ότι απέστειλε το e-mail με την χρεοκοπία της Ελλάδας, βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.
H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φέρεται να εντόπισε τον αποστολέα του e-mail, στο οποίο ..
δήθεν υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος υπέγραφε με αρχικά και ανήγγειλε ότι η χρεοκοπία της χώρας έχει ήδη αποφασιστεί και πρόκειται να αναγγελθεί την 25η Μαρτίου.Πρόκειται για έναν 44χρονο …τορναδόρο από την Κρήτη, ο οποίος φαίνεται ότι απέστειλε το επίμαχο e-mail από internet cafe, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός.
Ο ίδιος, όπως έγινε γνωστό, κατά το παρελθόν είχε στείλει και άλλα e-mail, στα οποία έκανε και πάλι οικονομικές αναλύσεις. Η έφεσή του αυτή, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ηλεκτρονικά του ίχνη.
Κατά του αποστολέα αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και να προχωρήσει η σύλληψή του.
Πηγή: protothema.gr
Και τώρα, για χιλιοστή φορά ένα απλό ερώτημα:
Πού "απέστειλε το επίμαχο e-mail από internet cafe" και δημοσιεύθηκε ; Γιατί κανείς δεν απαντά στην απλή ερώτηση; Πού το έστειλε το e-mail; Στο in.gr; Στο BBC; Στο youporn ;
Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς, ότι κάποιος έστειλε ένα e-mail. Aυτό είναι ιδιωτική υπόθεση και ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει -μα ό,τι θέλει σε ένα e-mail. Στο taxalia παίρνουμε εκατοντάδες e-mails κάθε μέρα, πολύ πιό παλαβά από το επίμαχο.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιος στέλνει κάπου ένα e-mail. Το πρόβλημα αρχίζει από τη δημοσίευσή του σε ένα ενημερωτικό μέσο. Αν ήταν έτσι, θα ήταν ποινικό αδίκημα και η ανταλλαγή χαζομηνυμάτων στο facebook !
Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να ανταλλάσσουν με e-mail οποιαδήποτε σκέψη ή ψέμμα, όσο τερατώδες κι αν είναι. Δεν είναι ποινικό αδίκημα η βλακεία.
Φυσικά και θα αθωωθεί ο άνθρωπος, σε οποιοδήποτε δικαστήριο.
"Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα" θα ισχυριστεί.
Το πρόβλημα το έχει αυτός που πήρε το e-mail και το δημοσίευσε ως είδηση για να κερδίσει επισκεψιμότητα.
Ποιός ήταν αυτός ρε παιδιά που το πρωτοδημοσίευσε;
Γιατί τέτοια μούγκα;
Γιατί από παντού απουσιάζει το όνομα του site που "φιλοξένησε" το e-mail;
Περιμένουμε τις αποδείξεις (να δούμε τον άνθρωπο, να αποδειχθεί ότι είναι υπαρκτός κι όχι "μούφα" σαν το e-mail) και θα επανέλθουμε...
Η υπόθεση είναι απίστευτα βρώμικη και κομβικό σημείο είναι η ΑΡΝΗΣΗ όλων να αναφέρουν το όνομα του site στο οποίο πρωτοδημοσιεύθηκε το (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) e-mail, πριν κάνει το γύρο του ιντερνετ.