Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

16 Ιουν 2011

Πολεοδομίες τέλος!

Πολεοδομίε​ς τέλος! Νέα ιδιωτικοπο​ίηση ... ώστε μετά να μπουν μεγάλες εταιρίες μηχανικών και να μαζέψουν το "χαρτί"
Οι μηχανικοί υπεύθυνοι για την έκδοση άδειας

Πολεοδομίες τέλος! Ευθύνη του μηχανικού η άδεια. Αλλάζουν όλα στον τρόπο με τον οποίο θα εκδίδονται οιοικοδομικές άδειες, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο είναι έτοιμο για υποβολή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρµπίλη, έχει δώσει το πράσινο φως προκειμένου ..
µέχρι το τέλος του µήνα...

...να αρχίσει η διαβούλευση για τον νέο Πράσινο Γενικό Οικοδοµικό Κανονισµό.

Με τον νέο νόμο καταργούνται οι πολεοδομίες, καθώς και άλλοι φορείς άσκησης πολεοδομικής πολιτικής, όπως οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου. Την ευθύνη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα έχει πλέον ο μηχανικός.

Η επίβλεψη του έργου διαχωρίζεται από τη μελέτη και την αναλαμβάνει σώμα ιδιωτών μηχανικών, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2012, ίσως και νωρίτερα. Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:
•Καταργούνται τα πολεοδομικά γραφεία με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που σήμερα γνωρίζουμε.

•Δημιουργείται σε κάθε καλλικρατικό δήμο Υπηρεσία Δόμησης η οποία θα δέχεται την αίτηση της οικοδομικής άδειας που θα υποβάλλεται από τον μελετητή μηχανικό και η οποία θα συνοδεύεται από το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, το διάγραμμα κάλυψης όπως και τα παραστατικά της τράπεζας που βεβαιώνουν πως κατατέθηκε η αμοιβή του από τον ιδιοκτήτη. Εντός τριών ημερών από την κατάθεση των παραπάνω εγγράφων, η υπηρεσία του δήμου πρέπει να δώσει τους όρους δόμησης που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο.

•Με ευθύνη του μηχανικού εκπονούνται στη συνέχεια οι απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, ενεργειακή κ.λπ.) και υποβάλλονται στην Υπηρεσία Δόμησης

•Η Υπηρεσία Δόμησης οφείλει να εγκρίνει ή να απορρίψει τον φάκελο εντός 5 ημερών

•Η υποβολή του φακέλου της άδειας μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά

karatzova.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη