31 Ιουλ 2011

Φωτιά στο πλοίο "Αλκυόνη" που ερχόταν από τη Σκόπελο

Λαχτάρισαν χθες το βράδυ οι 512 επιβάτες του πλοίου "Αλκυόνη", που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σκόπελος - Θεσσαλονίκη, όταν εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω...Όπως έκανε γνωστό..
 ο πλοίαρχος της "Αλκυόνης" κατά τη διάρκεια του δρομολογίου χθες το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δεξιό μηχανοστάσιο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ευτυχώς το πλήρωμα του πλοίου κατάφερε να θέσει αρχικά υπό έλεγχο και σε λίγη ώρα να κατασβέσει τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύο λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.

Κατά τον κατάπλου του πλοίου, μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκαν και έκαναν έλεγχο για να εξακριβώσουν τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά. Διαπίστωσαν πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από το σημείο εξαγωγής καυσαερίων της δεύτερης κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την διαπίστωση και αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

http://www.thestival.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη