8 Ιουλ 2011

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία ξεφτίλας του κράτους από το "νόμο για το κάπνισμα"!

Από τότε πού ξεκίνησε η "προσπάθεια" για ...εξευρωπαϊσμό της Ελλάδας στον τομέα του καπνίσματος, βάλαμε στοίχημα, ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Και φυσικά το κερδίσαμε. Για τον απλούστατο λόγο που αναφέραμε τόσες και τόσες φορές: για να αλλάξει κάτι πρέπει να υπάρχουν τρείς προϋποθέσεις:

να θέλεις, να ξέρεις, να μπορείς.


Στο θέμα της απαγόρευσης καπνίσματος, η πολιτεία και ξέρει και θέλει. Δεν μπορεί όμως!

Και δεν μπορεί, επειδή, μετά τα νομοσχέδια και τις εγκυκλίους, έρχεται η δύσκολη ώρα της πράξης.
Εκεί που αρχίζουν όλα να χαλάνε, δηλαδή.

Κάθε σοβαρός άνθρωπος, ήξερε και ξέρει, τις δυσκολίες της πράξης. Είναι πολύ ωραίο να γράφεις στο word έναν νόμο, είναι πολύ εύκολο να τον τυπώνεις, να τον συζητάς, να τον ψηφίζεις, να τον δημοσιεύεις. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν πρέπει να τον εφαρμόσεις.

Στη χώρα της γενικευμένης ανυπακοής, της πλήρους ασέβειας στους νόμους όταν δεν μας βολεύουν, αλλά και της κυριαρχίας της βίας, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από παράκεντρα εξουσίας, είτε απλά από συμμορίες μπράβων, ήταν φυσικό ότι ποτέ δεν μπορούσε να απαγορευτεί πρακτικά το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα.

Ωραίοι οι νόμοι, ωραίες οι "πράσινες ιδέες", αλλά αν διαβάσετε τι γράφαμε στο taxalia πριν από τρία ολόκληρα χρόνια, θα καταλάβετε, τι ακριβώς θα πεί "ξεφτίλα" και γιατί, "ποτέ δεν θα γίνουμε κράτος", όπως συχνά λέμε όλοι:

Νωρίτερα η απαγόρευση καπνίσματος. Σιγά, χαλαρώστε

Γράφαμε τότε:

Αφού δεν θα εφαρμοστεί, γιατί τον ψηφίζετε;
Τι θες να μας πεις δηλαδή Υπουργέ μου; Ότι, θα πάει κάποιο βράδυ στα μπουζούκια, ο Μίνως Κυριακού, με τη Λιάνα Κανέλλη και τη Μαριάννα Πυργιώτη, θα καθίσουν 3 ώρες στο πρώτο τραπέζι και δε θα ανάψουν τσιγάρο;;;;;;
Κι αν ανάψουν τι ακριβώς θα γίνει; Μπορείτε να μας δώσετε μια συγκεκριμένη απάντηση, στο πολύ συγκεκριμένο αυτό ερώτημα;
Απλά να υπενθυμίσουμε ότι και η χρήση κινητού στο Ι.Χ. χωρίς μπλε δόντι ....απαγορεύεται. Είδατε κανένα να συγκινείται; Ουδείς!!! Γιατί ευτελίζετε έτσι τους νόμους; Αφού δεν υπάρχει κανείς να επιβάλλει την εφαρμογή τους.
Ξαναρωτάμε: ποιός θα πάει να πει του Κυριακού "σβήσε το τσιγάρο"; Ο αστυφύλακας;
Χα, χα......
Φανταστείτε τη σκηνή σας παρακαλώ και σοβαρευτείτε.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΠΡΑΚΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
Ξαναρωτάμε για τρίτη φορά: τι ακριβώς θα γίνει αν ανάψει το τσιγάρο ο Κυριακού; Πείτε μας τη συνέχεια της σκηνής!

Τότε, κανείς δεν μας έδωσε μια πρακτική απάντηση, στο πρακτικό ερώτημα.
Και κατανοήστε ότι η δυνατότητα που δίνεται στα μεγάλα μαγαζιά άνω των 300 τμ, να είναι "καπνιζόντων" έναντι κάποιων χρημάτων, δεν έγινε για να μαζέψει χρήματα το κράτος, όπως θέλουν να σας περάσουν! Έγινε, επειδή δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο, όχι για να μαζέψει λεφτά.

Σας λένε, ότι προσδοκούν έσοδα 40 εκ.ευρώ, από τη ρύθμιση αυτή.

Παραμύθια! Τα μεγάλα κέντρα δεν θα πληρώσουν, αν είναι σοβαρό το ποσό. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Πώς θα τους ελέγξουν και θα τους τιμωρήσουν πρακτικά;

Και το κυριότερο: Αν κάποιος τρελός ζάπλουτος, έλεγε στο κράτος, για να το απογυμνώσει από την υποκρισία, "εντάξει, σας δίνω εγώ τα 40 εκατομμύρια, απαγορεύστε παντού το κάπνισμα !", εκεί θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι, αφού τα λεφτά είναι το πρόσχημα.

Η αιτία είναι η πλήρης αδυναμία εφαρμογής των νόμων. Μη σας ταϊζουν κουτόχορτο. Ρωτήστε αυτούς που σας λένε "ευκαιρία να μαζέψουμε κανέναν ευρώ":
-Δηλαδή ρε φίλε, αν σου δώσω εγώ τα λεφτά που θα μάζευες θα το απαγορεύσεις; Με ποιόν τρόπο; Με ποιούς ελεγκτές; Ποιός θα πάει στις 3 το πρωί, να συλλάβει τον Σωκράτη Μπόμπολα στο μπουζυκτσίδικο αν ανάψει τσιγάρο; Ποιός; Ποιός ρε; Σε ακούω! Ποιός;

Δεν θα σας απαντήσει, οπότε στείλτε τον στο διάολο και ασχοληθείτε με κάτι καλύτερο, από τις "πράσινες ιδέες" στη θεωρία και "πράσινες μπούρδες" στην πράξη.

Θέλετε κι άλλες αποδείξεις δικαίωσης του taxalia;

Οι νόμοι υπάρχουν για να κουρελιάζονται (16-9-2008)
http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_6963.html

Απαγόρευση καπνίσματος. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blog-post_8567.html


Θα απαγορέψουν το κάπνισμα και στο αυτοκίνητο

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3625.html

H απαγόρευση του καπνίσματος στις καλένδες

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3625.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη