9 Αυγ 2011

Δεκαέξι χιλιάδες αστυνομικούς βγάζει ο Κάμερον στους δρόμους του Λονδίνου

http://static.doldigital.net/webstatic/96164E1C3B92E05657D4D0D822E51DE4.jpgΤην ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης 16.000 ανδρών στους δρόμους του Λονδίνου έως το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αμέσως μετά την εσπευσμένη επιστροφή του στη Βρετανία υπό το βάρος των ταραχών που ξυπνούν φαντάσματα της δεκαετίας του '80. Ο Κάμερον αποδίδει τη βία σε «καθαρή εγκληματικότητα», τονίζει ότι απαιτείται πιο σθεναρή αστυνομική δράση και συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη.

Τα επεισόδια -τα χειρότερα που σημειώνονται στο Λονδίνο από τις ταραχές του 1981 στο Μπρίξτον στα νότια της βρετανικής πρωτεύουσας- έχουν επεκταθεί πλέον εκτός Λονδίνου με ταραχές να σημειώνονται σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπρίστολ.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία τον επόμενο χρόνο θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της τάξης στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου -τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στη χώρα εν καιρώ ειρήνης- δέχεται επικρίσεις για το ότι επέτρεψε να κλιμακωθούν τα επεισόδια.
in.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη