8 Αυγ 2011

"Όχι" στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ): Επίλυση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων αντί για την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή – πλαφόν
Στην παρούσα οικονομική κατάσταση και παρότι κρίνεται πλέον η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων του Κλάδου, η Πολιτεία αιφνιδιαστικά, χωρίς να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων φορέων - στηριζόμενη σε λάθος μεθοδολογία και κάποιες φορές σε ακραίες περιπτώσεις - αποφάσισε και πάλι την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (πλαφόν).

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην ενέργεια αυτή γιατί, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει, το πλαφόν ως μόνο αποτέλεσμα έχει την αναστολή του ανταγωνισμού και τη δημιουργία προβλημάτων στη ζωτική για την οικονομία αγορά των καυσίμων και δε συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Αντίθετα, δημιουργεί στρεβλώσεις με ό,τι συνεπάγονται αυτές.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι η επιβολή συγκεκριμένων τιμών θα πρέπει να εξετάζεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, πράγμα το οποίο δεν υφίσταται σήμερα στην αγορά των πετρελαιοειδών.

Αντί για επικοινωνιακές κινήσεις του είδους αυτού, θα περιμέναμε η Πολιτεία να αρχίσει να αντιμετωπίζει πραγματικά τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Κλάδο των πετρελαιοειδών και δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά (λαθρεμπορία, νοθεία, καταδολίευση των αντλιών, κλπ) με τα γνωστά επιβαρυντικά αποτελέσματα, όχι μόνο εις βάρος του Κλάδου και του καταναλωτή, αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη