6 Οκτ 2011

"Αιχμές" Ζιγκερίδη σε εκδήλωση για τον Καλλικράτη στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε μεγάλη εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» Νεάπολης- Συκεών επ’ ευκαιρία ενός έτους λειτουργίας της, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο Νεάπολης στο υπόγειο του Δημαρχείου Νεάπολης Ελ. Βενιζέλου 125 ημέρα Τετάρτη 5/10/2011 ώρα 19.30΄ με θέμα « Αδυναμίες κατά την εφαρμογή Καλλικράτη μέσω οικονομικής κρίσης», ο επικεφαλής Δημήτριος Ζιγκερίδης κατήγγειλε την "ολιγωρία της διοίκησης" του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και ..
ότι η Διοίκηση του δήμου κινείται σε ρυθμούς χελώνας αφού οι δημότες των πρώην δήμων Αγ.Παύλου , Νεάπολης , Πεύκων και Συκεών αντικρίζουν εικόνες εγκατάλειψης.

το περιοδικό του Δήμου, που "ειδικεύεται"
στην καταγγελία "γαλάζιων" σκανδάλων
ενώ δεν αναφέρθηκε ποτέ στα έργα και τις
ημέρες του "Κουμπάρου"
Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα για το κόστος του περιοδικού του Δήμου

«Επιτέλους ας μας εξηγήσει με ποιο δικαίωμα το 2010 διένειμε το περιοδικό στους πρώην Δήμους Αγίου Παύλου ,Νεάπολης και Πεύκων όταν εκτελούσε μόνο το προϋπολογισμό του Δήμου Συκεών? Ποιο όργανο έλαβε αυτή την απόφαση ? Την ζημία των 97.692,42 που προέκυψε από το περιοδικό στη χρήση του 2010 καλύφθηκε από τα πλεονάσματα που προκύπτουν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ? Η διανομή του περιοδικού σε όλη τη χώρα σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης γίνεται στα πλαίσια της εξυπηρέτησης μεγαλειωδών φιλοδοξιών του Δημάρχου!!! Τα πληρώνει όμως ο δημοτικός προϋπολογισμός, αυτό θα πει προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος!!!!»

Καθώς επίσης και για «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ»

Αφού όπως τόνισε το περιοδικό είναι "λάβρο" για σκάνδαλα γαλάζιων στελεχών , περιέργως δεν γίνεται καμιά αναφορά για τα σκάνδαλα των πράσινων στελεχών όπως του πρώην μεγαλουπουργού και Κουμπάρου του Δημάρχου. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε απόλυτοι στο ότι η διαφθορά δεν έχει χρώμα και δεν έχουμε την διάθεση να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε , πιστεύουμε όμως ότι επιλεκτική ενημέρωση σημαίνει κακή ενημέρωση .

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στο ταμείο του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά «ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"?

Είναι καιρός ο Δήμαρχος να καταλάβει ότι το ταμιακό πλεόνασμα των 24 εκ. το οποίο μάλιστα προέρχεται στη πλειοψηφία του από λειτουργικά έσοδα, ότι ανήκει στους συμπολίτες μας και θα πρέπει να αποδοθεί μέσω υπηρεσιών και δράσεων του δήμου.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προβλήματα καταβολής χρεών προηγουμένων χρήσεων και να είναι κατατεθειμένα κλειστά σε λογαριασμούς προθεσμίας.

Από την παράταξη μας θα ερευνηθεί η νομιμότητα διατήρησης του πλεονάσματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του προβλεπόμενου αποθεματικού.

Επίσης η άποψη της διοίκησης ότι η δημιουργία του πλεονάσματος οφείλεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα τυγχάνει διερεύνησης , αφού τα προγράμματα κλείνουν ισοσκελιστικά και κατά συνέπεια το πλεόνασμα προκύπτει διότι καταχωρούνται υφιστάμενες δαπάνες του δήμου στα προγράμματα αυτά.»

Ομιλητές στην ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν οι :

-Τζιτζικώστας Απόστολος Αντιπερειφερειάρχης
- Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης
- Παπαδόπουλος Διαμαντής Δήμαρχος Παύλου Μελά
-Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης

ο οποίος έκανε ιδιαίτερα μνεία στο "χωροταξικό τερατούργημα" του "Καλλικράτη" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο επόμενος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, θα είναι ο Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

- Στέλιος Συμεωνίδης, πρώην δήμαρχος Πεύκων
- Στράτος Σιμόπουλος, επιχειρηματίας, πολιτευτής
- Δημήτρης Πανοζάχος, πολιτευτής, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου
- Μαρία Μανώλη, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας
- Μανώλης Μανούσης, εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.
και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων

οι περισσότεροι ομιλητές, αναφέρθηκαν κυρίως στη μείωσεις των πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση, που καθιστούν ανεπαρκή την εφαρμογή του Καλλικράτη.
............
νεωτερο: Απάντηση της δημ.παράταξης Δανιηλίδη
http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_4540.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη