8 Δεκ 2011

Διαμαρτυρία κατοίκων στις Συκιές

Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε την τρίτη το βράδυ, κατά την διάρκεια Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δημου Συκεών - Νεαπόλεως, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επέλεξε η ..
δημοτική αρχή των Συκεών ως την κατάλληλη για την διεξαγωγή χριστουγεννιάτικης φιέστας για τα παιδιά.
Με αφορμή την γιορτή θα γινόταν και ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου στην Πλατεία Ελπίδας, αλλά και όλων των δημοτικών δρόμων. Η επιλογή της μέρας αλλά και ο φωτισμός των δρόμων με λαμπιόνια την ίδια στιγμή που μεγάλος αριθμός κατοίκων του δήμου αδυνατεί να πληρώσει το Χαράτσι και κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση μιας μερίδας παραβρισκόμενων στην γιορτή. 
Συγκεκριμένα και ενώ η βραδιά έτεινε προς το τέλος της, ο Δανιηλίδης ανέβηκε στο βήμα με πρόθεση να απευθύνει έναν πανηγυρικό λόγο προς τους δημότες του. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκαν μερικές δεκάδες διαμαρτυρόμενοι, μέλη της ανοιχτής συνέλευσης της "Πρωτοβουλίας Κατοίκων στις Συκιές ενάντια στα Χαράτσια", οι οποίοι μοίραζαν προκηρύξεις φώναζαν και συνθήματα με αναφορές στην δολοφονία του Γρηγορόπουλου και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες με την μνημονιακή πολιτική. 
Ο συνήθως λαλίστατος Δήμαρχος ήταν φανερά απροετοίμαστος για μια τέτοια εξέλιξη και δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του εξαπολύοντας, από μικροφώνου, δριμεία επίθεση κατά των συγκεντρωμένων, την ίδια στιγμή που αυτοί τον καλούσαν να πάρει θέση για το "χαράτσι" της Δ.Ε.Η.. 
Η τελική ψυχρολουσία όμως ήρθε για τον Δανιηλίδη με την ολοκλήρωση του λόγου του όταν σχεδόν κανένας από τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους δεν χειροκρότησε τον βαλλόμενο Δήμαρχο. Η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα όμως το πραγματικό πυροτέχνημα είχε γίνει ο Δήμαρχος όπου είδε την φιέστα του να μετατρέπεται σε φιάσκο. Να θυμίσουμε ότι ο Δανιηλίδης, ο οποίος επανεκλέγεται στις Συκιές από το 1994, το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στο στόχαστρο και τον εργαζομένων σε ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαιτίας της στάσης που είχε κρατήσει έναντι των απεργών στην καθαριότητα (video). http://www.youtube.com/watch?v=JSCcUgw08Ls 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΔΟΥ
ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη