29 Δεκ 2011

Καταδικάζει τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του Δανιηλίδη η Δ.Ε.Π.

Mετά την παράταξη "Έξω από τα Τείχη" (εδώ) και η Δυναμική Ενότητα Πολιτών Νεάπολης –Συκεών και ο επικεφαλής της Δημήτρης Ζιγκερίδης βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου των Παιδικών Σταθμών. Καταδικάζει ακραίες ενέργειες της Διοίκησης του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη να ανοίγει τους Παιδικούς Σταθμούς με τη συνδρομή αστυνομικών ώστε να...
λειτουργήσουν εν μέσω εορτών…

Ο Σύλλογος των εργαζομένων καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου, «που επιμένει στην παράνομη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα, παρά τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας (ΦΕΚ αρ.φ.497/22-4-2002) και την αντίθετη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (αρ.πρωτ.83320/13-12-2011), παραβαίνοντας κάθε νομοθεσία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τους.

Ο Δημήτρης Ζιγκερίδης και η Δημοτική παράταξη συνομιλώντας με τους εργαζομένους διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς σαφώς και έχουν ως βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων πολιτών του Δήμου και γι’ αυτό έχουν  προτείνει  γενικά να λειτουργήσουν εν μέσω των εορτών 4-5 κεντρικοί παιδικοί Σταθμοί όπου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι Δημότες ,αφού  μικρός αριθμός των παιδιών  φιλοξενούνται τις μέρες αυτές.
Όπως καταγγέλλουν οι Εργαζόμενοι σε σχετική τους ανακοίνωση, «ο Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου Συκεών άνοιξε με την παρουσία ένοπλης αστυνομικής δύναμης και με την είσοδο και παραμονή μέσα στον Παιδικό Σταθμό ανδρών της Ασφάλειας. Τα παιδιά που ήρθαν αργότερα, συνοδεύονταν από αστυνομικούς για να μπουν στον Παιδικό Σταθμό, πράγμα απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό».

Ο Σύλλογος επισημαίνει επίσης, ότι τα μέλη του και οι εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ., που παραβρίσκονταν εκεί για την περιφρούρηση του εργασιακού τους χώρου και νόμιμου δικαιώματος της αργίας των εορτών, δεν προσπάθησαν να παρεμποδίσουν κανέναν και κυρίως τα παιδιά, να μπουν στον Παιδικό Σταθμό. Όπως εξηγεί ο Σύλλογος, ο Παιδικός Σταθμός φιλοξενεί 147 παιδιά και χθες παρουσιάστηκαν περίπου 10 παιδιά και αυτά μετά από τηλεφωνική πρόσκληση των διοικούντων.

Ο επικεφαλής Δημήτρης Ζιγκερίδης και η Δημοτική ομάδα έχοντας ως πρώτο γνώμονα της εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου εκφράζει τη δυσαρέσκεια για την εισαγωγή του αστυνομικού κράτους με τέτοιου είδους ακραίες κινήσεις που τορπιλίζουν κάθε έννοια συνεννόησης και συναίνεσης  και παραμένουμε πιστοί στη έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων και διοίκησης με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών μέσα στα όρια της νομιμότητας και διαφάνειας . 

Ας σταματήσει ο Δήμαρχος το ρόλο "ρομπέν των δασών" και ας μας δώσει επιτέλους τα στοιχεία που πηγαίνουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της οικογενειακής ζωής» 3.600 και 4.200 ευρώ ετησίως για ένα βρέφος και νηπίο αντίστοιχα, γιατί αυτά ανήκουν στα συμμετέχοντα  βρέφη και  παιδιά και θα πρέπει να αποδίδονται μέσω υψηλών υπηρεσιών και όχι  με τους φανφαρονισμούς του Δήμαρχου. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη