5 Ιαν 2012

ΝΥΦΟΥΔΗΣ: "ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ"

Πριν μερικές ημέρες άκουσα στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ 103) μια συνέντευξη του κ. Νυφούδη και ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος. Υποθέτω πως είναι στη διάθεση του καθενός να την αναζητήσει. Αφήνω το θέμα που ετέθη για την υψηλά αμειβόμενη θέση του σε γραφείο υπουργού του ΠΑΣΟΚ, από την οποία ισχυρίστηκε πως παραιτήθηκε λίγο πριν καταταγεί στον στρατό (αν και οι φήμες λένε το αντίθετο). 
Σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο, τι απαντά στις κατηγορίες πως ..
τα οικονομικά του στοιχεία δεν είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο όπως ρητά προβλέπει ο νόμος για τη διαφάνεια των οικονομικών των δημοσίων προσώπων. Η απάντησή του ήταν πραγματικά εκπληκτική! Δεν είπε πως το αμέλησε ή πως ήταν στις προθέσεις του να το πράξει. Αντιθέτως. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό είπε πως δεν ανάρτησε τα οικονομικά του στοιχεία γιατί....."διαφωνεί με το νόμο"!!
Του λέω λοιπόν σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει πως χιλιάδες Έλληνες διαφωνούμε με δεκάδες νόμους αλλά τους εφαρμόζουμε. Οι νόμοι έχουν ισχύ έναντι όλων. Σε ποια ειδική κατηγορία πολιτών ανήκει ο ίδιος ώστε να δικαιούται να μην εφαρμόζει το νόμο; Αυτή είναι η αντίληψή του για τη λειτουργία της δημοκρατίας; Ή μήπως η άρνησή του κρύβει την πρόθεση να αποφύγει τη δημοσιοποίηση των οικονομικών του στοιχείων; Επιτέλους, τι περιλαμβάνουν αυτά τα στοιχεία και δεν μπορούν να τα δούνε όλοι οι πολίτες; 
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ερώτημα. Ασφαλώς και κάποιος έχει δικαίωμα να διαφωνεί με ένα νόμο. Αυτό δε συνιστά αδίκημα. Το να μην τον εφαρμόζει όμως συνιστά. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν υπάρχει ένας καλός λόγος για τον αρμόδιο εισαγγελέα ή για την εποπτεύουσα αρχή να παρέμβει και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές : "ελεγχόμενος που παραλείπει να υποβάλλει.......δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση 2 ετών και με χρηματική ποινή........και επιπλέον με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων από 1 έως 4 χρόνια". 
Διότι όποιος θέλει να κάνει τον λαϊκό επαναστάτη, να τον κάνει πληρώνοντας και όχι τζάμπα. Και να τον κάνει προστατεύοντας τους άλλους και όχι τον εαυτό του! Θα ήταν πολυτέλεια να περιμένω δημόσια απάντηση; 

 Ευχαριστώ θερμά,
ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
(e-mail στο taxalia)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη