28 Φεβ 2012

"Δεν θα χρειαστούν μετεκλογικές συνεργασίες"

Την αισιοδοξία του πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές εκφράζει ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα "Karfitsa" και στο δημοσιογράφο Χρήστο Τσαλικίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, δηλώνει πως δεν υπάρχει λόγος να...
παραμείνουν εκτός κόμματος όσοι από τους διαγραφέντες αναγνωρίσουν εμπράκτως ότι κακώς δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, δεν πιστεύει πως η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά στη νέα δανειακή σύμβαση θα επηρεάζει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι η ημερομηνία των εκλογών «κλείνει» για τις 29 Απριλίου.

-Η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο δεν συγκεντρώνει ποσοστό αυτοδυναμίας. Πιστεύετε πως θα υπάρξουν ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες;

«Δεν θα χρειαστούν. Οι σημερινές δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν κυρίως την αμηχανία του εκλογικού σώματος και αντανακλούν τον επηρεασμό του από μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία προσπαθούσαν επί σειρά μηνών να επιβάλλουν τη μη διενέργεια εκλογών. Πλέον, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, γίνεται σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Απριλίου. Μόλις αυτό γίνει πεποίθηση του λαού και συνειδητοποιηθεί συγχρόνως ότι η ΝΔ αποτελεί τη μόνη συντεταγμένη δύναμη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έχουμε μια εκρηκτική άνοδο της εμπιστοσύνης και της συσπείρωσης του κόσμου γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και θα έχουμε ποσοστά τα οποία θα είναι πρωτοφανή για τα εκλογικά δεδομένα».

-Τι μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία για να βγει η χώρα από τη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

«Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και δυο χρόνια και το οποίο δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο και θα πετύχει όλα αυτά τα δυσμενή μέτρα τα οποία υφιστάμεθα να τα αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο και παράλληλα θα εκμεταλλευτεί την «ανάσα» που δίνεται από το κούρεμα του ελληνικού χρέους για αναπτυξιακούς σκοπούς. Τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή, που θα γλιτώσουμε, θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία θα εκμεταλλευτεί όλη αυτή τη διοικητική αναδιάρθρωση, η οποία εμπεριέχεται σε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση».


-Η Νέα Δημοκρατία «πληρώνει» δημοσκοπικά το «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου;

«Όχι ιδιαίτερα. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως με την προκήρυξη των εκλογών θα υπάρξει σημαντική αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας».

-Ως πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ποιες θεωρείτε ότι θα είναι οι συνέπειες από τη διαγραφή του Κώστα Γκιουλέκα; Μετά τις πρώτες δηλώσεις «μεταμέλειας» από ορισμένους διαγραφέντες, υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής τους στο κόμμα;
«Οπωσδήποτε είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για όλους διότι ο Κώστας, πέραν από ένα πολύ σημαντικό πολιτικό στέλεχος, ήταν και παραμένει προσωπικός φίλος. Έλαβε, όμως, μια απόφαση τις συνέπειες της οποίας γνώριζε. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η πορεία της Νέας Δημοκρατίας δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις των συγκεκριμένων βουλευτών. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, ο κ. Σαμαράς στην τελευταία εκτελεστική γραμματεία του κόμματος έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Εφόσον αναγνωρίσουν εμπράκτως ότι κακώς δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, τότε δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν εκτός κόμματος».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη