1 Ιουν 2012

Μεταμόσχευση “προσώπου” από τον Ευ. Βενιζέλο

Από την εφημερίδα "Δημοκρατία"
Σαν να έχει κάνει... μεταμόσχευση προσώπου πολιτεύεται ο Ευ. Βενιζέλος, παριστάνοντας ότι δεν είναι ο ίδιος με εκείνον που έλαβε τον προηγούμενο χρόνο όλα τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία και την κοινωνία. Αυτοαναιρείται καθημερινά, μπαίνοντας τώρα στον ρόλο του...
δόκτορα Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, και μετά το Μνημόνιο ρίχνει στην πυρά τις μειώσεις μισθών, την εφεδρεία και τις απολύσεις στο Δημόσιο, στα οποίες είχε συμφωνήσει.

Χθες <<έκλεισε το μάτι' στους δημοσίους υπαλλήλους, με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ συνδέεται <<με στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς δεσμούς>>, όπως είπε, κάνοντας λόγο για <<αξιοσύνη της συντριπτικής τους πλειοψηφίας>>.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ υποσχέθηκε ότι <<δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο>>, αφού άσχετα με όσα έχει υπογράψει για 150.000 θέσεις εργασίας λιγότερες ως το 2015 υποστήριξε ότι <<δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις, αλλά από ένα μικρότερο, εξυπνότερο και καλά στοχευμένο κράτος, από μία φιλοαναπτυξιακή Δημόσια Διοίκηση>>.

Νωρίτερα, στη συνάντηση, αφού ανέπτυξε την πρότασή του για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, έθεσε το δίλημμα των εκλογών: <<Θα πορευτούμε μόνοι μας, στη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης -που είναι παιχνίδι με τη φωτιά-, ή στη γραμμή της θαρραλέας αναθεώρησης, με παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής;>>

Οσο για τους δημοσίους υπαλλήλους, υποστήριξε ότι πάντα αγωνιζόταν για να μη ζουν υπό την απειλή της απόλυσης, αφού οι μελέτες μιλούν για ανάγκη εσωτερικών μετακινήσεων. Αντιστοίχως, για τις εργασιακές σχέσεις επανέλαβε τις κατηγορίες για <<πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα>> προς την τρόικα και <<παρασκηνιακές διαδικασίες>>. Ετσι, δικαιολόγησε την αρχική συμφωνία του για τη μείωση προσωπικού.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναστάτωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια. Μετά τις πιέσεις που δέχτηκε η ηγεσία του για απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου και των <<κηπουρών>> του, κυκλοφόρησε ένα σενάριο περί τοποθέτησης του Ευ. Βενιζέλου ως επικεφαλής και στη Β΄ Αθηνών, με σκοπό <<να ξεμπερδεύουν>> τουλάχιστον με τον Γ. Ραγκούση, που ως πρώτος επιλαχών έχει πιθανότητες να εκλεγεί. Τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που ήρθε τρίτος στην Αττική, τον έχουν ήδη ξεγραμμένο, ενώ και ο Π. Γερουλάνος θεωρείται ακατόρθωτο να εκλεγεί. Στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου πάντως διαβεβαιώνουν ότι αυτό δεν θα γίνει, με άλλους όμως να δίνουν ένα περιθώριο ως την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει.

Οσο για τον Γ. Παπανδρέου, έχει ξεσπάσει <<αντάρτικο>> στην Αχαΐα, με μέλη του ΠΑΣΟΚ να προτιμούν να χαθεί η έδρα παρά να ξαναβγεί βουλευτής. Αντιστοίχως, στην Καστοριά, η τοπική νομαρχιακή απειλούσε με παραιτήσεις, αν ήταν ξανά υποψήφιος ο Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος τελικά αποχώρησε, ενώ στη Μαγνησία κυκλοφόρησε σκληρό κείμενο υπέρ της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ διά της αυτοοργάνωσης, με την Ιπποκράτους να το χρεώνει στον Απ. Παπατόλια και εκείνον να το διαψεύδει.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη