20 Ιουν 2012

Αυτά παθαίνει όποιος τσιμπάει στις βλακείες του facebook !

http://localexcinews15.net/biz/ hoax virus
Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από e-mails, φίλων, που έχουν μολυνθεί από ιό, επειδή δεν άντεξαν στον πειρασμό και έκαναν κλικ στις παγίδες του facebook.
Τι είναι παγίδα στο facebook;

Παγίδα στο facebook είναι κάποιες προτροπές να κάνετε κλικ κάπου, που συνοδεύονται από μια φωτογραφία που εξιτάρει την περιέργεια. Για παράδειγμα αυτή:

και γενικά τέτοια περίεργα θέματα που έχουν συνήθως τον τίτλο "ΔΕΙΤΕ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ".
Αν κάνετε κλικ, το μόνο σοκαριστικό που συμβαίνει είναι ότι αποκτούν τον έλεγχο του λογαριασμού σας, κλέβουν το e-mail σας και στέλνουν για λογαριασμό σας e-mails και μηνύματα σε όλες τις επαφές σας.
Η πιό συνηθισμένη είναι αυτή η απάτη:
που στέλνει τους φίλους σας στο απατεωνοσάιτ localexcinews15.net το οποίο υπόσχεται ότι θα βγάλετε γρήγορα λεφτά, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία κάποιας...Amy Livingston και δίπλα την πόλη από την οποία επισκέπτεστε το site. 
Αν μπαίνετε από τη Θεσσαλονίκη, θα δείτε το κείμενο στο άρθρο:
"Amy Livingston of Thessaloníki , 13 never thought that she would consider it,...."
Αν μπαίνετε από την Αθήνα θα δείτε:
"Amy Livingston of Athens13 never thought that she would consider it,...."


Βασική συμβουλή:
Μην κάνετε ποτέ κλικ σε φωτογραφίες, που λένε "κάντε κλικ εδώ για να δείτε σοκαριστικές φωτο" κλπ. Όποιος θέλει να δείξει μια φωτογραφία, μπορεί πολύ απλά να την ανεβάσει στο facebook. Δεν σας παραπέμπει αλλού! Αν σας παραπέμπει αλλού, προσπαθώντας να επενδύσει στην περιέργειά σας, είναι απατεώνας. Δεν θέλει πολύ κλικ-κλικ, απλό είναι !


δείτε επίσης: 

Νέα απάτη στο facebook "Μάθε ποιοι παρακολουθούν εσένα"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη