10 Αυγ 2012

Θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Πανοζάχος;

"Ο Πρωθυπουργός έχει μπει σε μια διαδικασία να πάρει την πρωτοβουλία να πάει μπροστά από την τρόικα και πολύ σωστά κάνει γιατί πρέπει να πάψουμε να περιμένουμε τι θα αποφασίζουν οι άλλοι για μας, αλλά να αποφασίσουμε εμείς για εμάς", τόνισε ο Δημήτρης Πανοζάχος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ μιλώντας στην ....
εκπομπή "Μέσα και Έξω" του Βασίλη Μπεσκένη στη ΝΕΤFM, για θέματα επικαιρότητας.

"Πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια κατάσταση που οικονομικά έχει δυσκολίες κυρίως για τις αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με δουλειά θα βγούμε από την κρίση επεσήμανε ο κ. Πανοζάχος. 

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ ή των Ιπποδρομιών τόνισε ότι «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και όχι μόνο όσων κυβέρνησαν είχε άμεσα ή έμμεσα παρέμβαση σε αυτούς τους φορείς και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δε νομίζω ότι ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ελληνική κοινωνία, ανέφερε. Στην Ελλάδα έχουμε θεοποιήσει την αντίληψη ότι ό,τι είναι κρατικό είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο, ενώ ό,τι είναι ατομικό είναι κακό για το κοινωνικό σύνολο», συμπλήρωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρέπει να στοχεύουν μόνο στη μείωση του δημόσιου χρέους αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων μιας και απελευθερώνουν στους ιδιώτες νέους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες είτε υπάρχει μνημόνιο είτε όχι. 
Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση δεν είναι μια υπόθεση που αγγίζει μόνο την κυβέρνηση αλλά πρώτα απ’ όλα αγγίζει την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και αν η κοινωνία αποφασίσει να στηρίξει και να υποστηρίξει τέτοιες μεταρρυθμίσεις τότε αυτές θα αποδώσουν και γι’ αυτό τόσο σημαντικές μεταρρυθμίσεις κοινωνικές και πολιτικές στο σύνολο της χώρας απαιτούν κοινωνικά ενεργούς πολίτες». 

Ερωτηθείς ο κ. Πανοζάχος για την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου ανέφερε πως «αυτά είναι ζητήματα που αφορούν μια εσωκομματική διαδικασία και δεν είναι ορθό και σωστό πριν τοποθετηθούν τα όργανα του κόμματος, ο ίδιος ως μέλος αυτών των οργάνων, να τοποθετείται δημόσια. Τα όργανα του κόμματος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, θα τοποθετηθούν υπεύθυνα και θα αντιμετωπίσουν την περίπτωση αυτή», επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Τέλος ερωτώμενος αν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Γ.Γ της ΝΔ απάντησε ότι τον ενδιαφέρει και το μελετά….
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη