Πότε θα μειώσετε το φόρο των επιχειρήσεων κ.Σαμαρά; Στο αγελαδοκούρεμα;

16 Αυγ 2012

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ειδών επιχειρήσεις:
  • Αυτές που έχουν ζημίες, οπότε θα κλείσουν, επειδή δεν έχουν χρήματα να αντέξουν στην κρίση και
  • αυτές που έχουν κέρδη, οπότε τους ληστεύει το σπάταλο κράτος, για να συντηρήσει το "στρατό" του, οπότε θα κλείσουν, επειδή επίσης δεν έχουν χρήματα να αντέξουν στην κρίση, αφού τους ληστεύει το δημόσιο.
Διαχρονικά, όλοι αναγνωρίζουν ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, όλοι μιλούν για το φαύλο κύκλο της κατάρρευσης, όλοι βλέπουν την Ελλάδα να ερημοποιείται, αφού οι μισές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν έχουν κέρδη κι άλλες μισές επειδή το κράτος ληστεύει τα κέρδη τους, αλλά κανείς δεν κάνει το αυτονόητο, το restart, που έλεγε πολύ εύστοχα ο Σαμαράς, όταν ήταν αντιπολίτευση.
Τώρα, η κυβέρνηση μιλάει για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση των φορολογικών συντελεστών (που ρουφάνε το σύνολο των κερδών των επιχειρήσεων, επομένως οι επιχειρήσεις δεν έχουν λόγο να δουλεύουν), αλλά ...στο μέλλον.
Είμαστε βέβαιοι, ότι για μια ακόμη φορά, η μείωση θα εφαρμοστεί για τα κέρδη της επόμενης χρονιάς (του 2013) που έτσι κι αλλιώς θα φορολογηθούν τον Μάιο του 2014.
Το κακό είναι ότι οι συντελεστές φορολόγησης κερδών των επιχειρήσεων θα μειωθούν, αλλά όταν γίνει αυτό, δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις....Θα υπάρχει απέραντη έρημος.

taxalia, 16-8-2012


Ωχχχ!!! Ο Μαυραγάνης εξήγγειλε απλούστευση του φορολογικού συστήματος!

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη