3 Σεπ 2012

Γιατί οι κυβερνήσεις δεν κάνουν ούτε ένα από τα σωστά του μνημονίου

Ναι, το μνημόνιο, εκτός από περικοπές και χαράτσια, στην εφαρμογή των οποίων δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο οι κυβερνώντες, έχει και θετικά στοιχεία, που διορθώνουν πολλές ελληνικές πρωτοτυπίες.
Δύο από αυτές, που ΔΕΝ πρόκειται να υλοποιήσει ποτέ η χώρα μας είναι:


  • Ο περιορισμός των διοικητικών υποχρεώσεων που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις στη διαχείριση του χρόνου και του προγράμματος εργασίας του προσωπικού τους (γνωστοποιήσεις στο ΣΕΠΕ, έγγραφες συμφωνίες, εγκρίσεις αδειών για υπερωρίες κ.ά.).
  • η αξίωση της τρόικας, να μειωθούν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Η τρόικα ζητά να πληροφορηθεί τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μνημονιακής δέσμευσης η οποία δεν έχει υλοποιηθεί.
Λοιπόν;
Γιατί ξεθεμελιώνεται το κοινωνικό κράτος, σφάζονται οι συντάξεις, ακόμη και των αναπήρων, αλλά όλως περιέργως, δεν έχει καταργηθεί ούτε μία από τις χιλιάδες -ΝΑΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ- ηλίθιες γραφειοκρατικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντι στο ΣΕΠΕ; Στο οποίο είναι όμηροι όλοι οι εργοδότες, αφού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν απίθανες γνωστοποιήσεις, που απαιτούν να έχουν άλλους τόσους υπαλλήλους για να υποβάλλουν χαρτούρα στο άθλιο ΣΕΠΕ. Που δεν βρίσκει κανέναν από τα εκατομμύρια ανασφάλιστων εργαζομένων, αλλά τσακίζει στα πρόστιμα τις σωστές, μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή δεν δήλωσαν ότι ο οδηγός Α ενός από τα 100 φορτηγά τους αρρώστησε και τον αντικατέστησε ο Β.

Λοιπόν; Πότε θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, που ο εργαζόμενος παίρνει στο χέρι από τον σουβλατζή 500 ευρώ, αλλά στοιχίζει στον εργοδότη του 1.200;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη