8 Σεπ 2012

Με αγωγές απαντά η Πρυτανεία στις αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο Α.Π.Θ.

Μετά το «Πρώτο Θέμα» και τη «Μακεδονία» ήρθε η σειρά του «Ελεύθερου Τύπου» να δεχθεί αγωγή από το ισχυρό δίδυμο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με αφορμή τα δύο κυριακάτικα δημοσιεύματα της εφημερίδας και ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση 10 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...
thestival.gr οι αγωγές των δύο κυρίων στρέφονται εναντίον της εταιρείας Ελεύθερος Τύπος Α. Ε., του εκδότη Δημήτρη Μπενέκου, του εκδότη Αλέξη Σκαναβή, του διευθυντή Πάνου Αμυρά και του δημοσιογράφου που υπέγραψε τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα Άγγελου Αγγελίδη. Πρύτανης και αντιπρύτανης ζητούν συνολικά 10 εκ. ευρώ. Οι αγωγές θα εκδικαστούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο κείμενο των αγωγών τους οι ενάγοντες μιλούν για «παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς τους» και τονίζουν ότι έχουν υποστεί «ηθική βλάβη». Όπως στη συνέντευξη τύπου έτσι και στις αγωγές τους αποκαλούν τα δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» ψευδή και συκοφαντικά.

Η στάση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι εντός της προηγούμενης εβδομάδας η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας & Θράκης πήρε σαφή θέση κατά της επιθετικής συμπεριφοράς μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας εναντίον του δημοσιογράφου Άγγελου Αγγελίδη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε ο κ. Μυλόπουλος.

πηγή: thestival

σχόλιο taxalia: Δεν νομίζουμε ότι ζητούν 10 εκ. γιατί το "δικαστικό ένσημο" (6,5 τοις χιλίοις) είναι υπέρογκο (65.000 ευρώ). Προφανώς πρόκειται για 1 εκ.


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για διαπλοκή στο ΑΠΘ!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη