1 Σεπ 2012

Το Υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τη χορηγία της COCA COLA σε σχολεία

Μετά τις αντιδράσεις για την καμπάνια της εταιρείας Coca Cola - 3Ε, η οποία ζητά από γονείς και μαθητές να υποδείξουν σε σελίδα της στο facebook, ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, που θέλουν να ανακαινίσει η εταιρεία (στους δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά), ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου ...
ενήργησε άμεσα , ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον διαγωνισμό  και έδωσε οδηγίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τη σχετική ενημέρωση των Δήμων και των σχολικών μονάδων, ώστε να πάψει άμεσα κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Την παραπάνω απάντηση έδωσε εγγράφως στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου , σε σχετική ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμηθείτε την υπόθεση:

Σφοδρές αντιδράσεις για τη χορηγία της Coca Cola σε σχολεία της Θεσσαλονίκης


Αντίδραση από τη Δράση

Η Δράση αποδοκιμάζει την "άμεση ενέργεια" του υφυπουργού παιδείας Θόδωρου Παπαθεοδώρου να εμποδίσει χορηγία πολυεθνικής επιχείρησης που αφορούσε επισκευαστικές εργασίες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Τη στιγμή που κάθε σοβαρός εκπαιδευτικός οργανισμός στον προηγμένο κόσμο κάνει τα αδύνατα δυνατά να προσελκύσει χορηγίες ή δωρεές επιχειρήσεων, η ελληνική σοβιετική ιδιαιτερότητα ζει και βασιλεύει. Είναι απορίας άξιο πώς, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο βρίσκεται ένας δηλωμένος πολέμιος τόσο της μεταρρύθμισης του νόμου 4009/2011 όσο και οποιασδήποτε προσπάθειας εκσυγχρονισμού της παιδείας και εξόδου της από το αυτοαναφορικό, μίζερο και γραφειοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση Παπαθεοδώρου είναι και για κάτι άλλο μοναδική. Αποτελεί την μοναδική σε παγκόσμιο -αν όχι διαπλανητικό- επίπεδο περίπτωση μέχρι προσφάτως "διπλοθεσίτη" υπουργού και πρύτανη ταυτόχρονα (προφανές το ασυμβίβαστο των δύο θέσεων).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη