11 Οκτ 2012

Επιστολή Α.Παπαμιμίκου προς το οικονομικό επιτελείο…


Με μία επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ , ζητά από τους Ι. Στουρνάρα, Χρ. Σταϊκούρα , και Γ. Μαυραγάνη , να εξαιρεθούν από την υψηλή φορολόγηση όσοι ..
ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μόνο έναν εργοδότη ,και εργάζονται με «μπλοκάκι». Συγκεκριμένα αναφέρει : « Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσετε προσοχή σε ότι αφορά όσους νέους διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά έχουν σύμβαση εργασίας με έναν και μόνο εργοδότη. Αυτή η κατηγορία λαμβάνει συγκεκριμένα εκκαθαριστικά σημειώματα από τον εργοδότη, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να φοροαποφεύγουν ούτε να αποκρύπτουν εισοδήματα.» Συνεχίζει τονίζοντας πως « η αντιμετώπιση αυτών των υπαλλήλων θα πρέπει να είναι ίδια με εκείνη των μισθωτών υπαλλήλων».

Στη παρέμβαση του αυτή ο Α. Παπαμίμικος , ζητά από το οικονομικό στρατηγείο να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν νέους επιχειρηματίες. Τονίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ριζοσπαστικής κουλτούρας στον παραγωγικό τομέα εκφράζοντας την αγωνία για χιλιάδες νέους, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν εκτός αγοράς με αλυσιδωτές συνέπειες.
Φαίνεται οι γαλάζιοι νεολαίοι να έχουν δει ζεστά το έναυσμα για αλλαγή κουλτούρας ,που έχει δώσει ο Α. Παπαμιμίκος, και δουλεύουν σκληρά προς αυτή τη κατεύθυνση με ιδιαίτερη έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία ,μακριά από κρατικοδίαιτες λογικές,
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη