Εφοριακός εκβίαζε γνωστό δικηγόρο για 150.000 ευρώ

22 Νοε 2012

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου, υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Ειδικότερα, 44χρονος δικηγόρος κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το spirospero.gr γνωρίζει το όνομα του γνωστού δικηγόρου αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε.Να σημειωθεί ότι ο γνωστός δικηγόρος ήταν και υπ.βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄Αθηνών.

Η υπόθεση κρίνεται αρκετά σοβαρή αφού στην δικογραφία φέρεται να υπάρχει ενσωματωμένη επιστολή στην οποία ζητάει από τον γνωστό δικηγόρο το ποσό των 150.000 ευρώ "εαν θέλει να ξαναδεί το παιδί του".

spirospero.gr
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη