22 Νοε 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Στη
συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης και ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Ν. Σαπουντζής.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό για την παρουσία της ΠΚΜ και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη Philoxenia και τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τον αν. Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη. Επίσης ζήτησε από την Υπουργό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η έκδοση του τουριστικού οδηγού της Θεσσαλονίκης που εκκρεμεί από τον ΕΟΤ και να στηριχτεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Βετεράνων που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013, καθώς αποτελεί τη διοργάνωση η οποία θα προσελκύσει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη την προσεχή χρονιά και μάλιστα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Ακόμη, συζητήθηκε η προβολή της Θεσσαλονίκης στις τουριστικές αγορές και ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από την Υπουργό, εκτός από τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, να γίνουν δράσεις προβολής στις βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία σε συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ και τις Πρεσβείες, στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών, μια πρόταση την οποία η κα Κεφαλογιάννη αντιμετώπισε θετικά.​Η κα Κεφαλογιάννη παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα το σχέδιο για την ίδρυση διεθνούς Ανώτατης Σχολής Ξενοδοχειακού Management στην Ελλάδα που έχει δρομολογηθεί από κοινού με τον Υπουργό Παιδείας. Η νέα Ανώτατη Σχολή Ξενοδοχειακού Management θα είναι τριτοετούς φοίτησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην Αγγλική γλώσσα, ώστε να προσελκύσει σπουδαστές από την ευρύτερη ευρώ-μεσογειακή περιοχή, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών αυτών. Η Σχολή θα ανήκει στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι απόφοιτοι της θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αντίστοιχες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από την υπουργό η σχολή αυτή να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη καθώς αυτό συμβαδίζει με τη στόχευση να συμμετέχουν φοιτητές από τις Βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία ενώ θα βοηθήσει και στη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :
«Σήμερα είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού με στόχο να ενώσουμε δυνάμεις και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησα από την Υπουργό να έχουμε πιο ενεργή και ουσιαστική στήριξη από τον ΕΟΤ και να δρομολογήσουμε από κοινού δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης σε χώρες από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.
Η Υπουργός μας παρουσίασε το σχεδιασμό για την ίδρυση διεθνούς Ανώτατης Σχολής Ξενοδοχειακού Management στην Ελλάδα και της πρότεινα η Σχολή αυτή να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη.
Συζητήσαμε επίσης για δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την πόλη μας να καθιερωθεί ως προορισμός City-Break αλλά και να αποκτήσει και πάλι τη δυναμική που είχε στην προσέλκυση Συνεδρίων»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη