21 Νοε 2012

Σε τί εξυπηρετούν οι προϋπολογισμοί; Καταργήστε τους!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Σε τίποτε δεν εξυπηρετούν οι προϋπολογισμοί, όταν πρόκειται περί του Δημοσίου Ταμείου, στο οποίο βουτάμε όποτε γουστάρουμε, όπως γουστάρουμε παρακάμπτοντας ακόμη και τις διατάξεις περί ελέγχου από τα Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό. Άλλωστε,
το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, όπως θα μας πουν μερικοί νομικοί εγκέφαλοι, αφού δεν εκλέγεται από τον λαό. Ενώ η Βουλή που εκλέγεται από τον λαό μπορεί να κινείται κατά πως γουστάρει, διότι έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να παρανομεί και να κοροϊδεύει τον νομιμοποιούντα [;] λαό.

Συνέχεια, λοιπόν, στην ανάρτηση του taxalia για την κατάργηση του ΚΒΣ και την αντικατάστασή του από πιο γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο τροποποιήθηκε πριν στεγνώσει η μελάνη εκτύπωσης του ν. 4093/2012, παραθέτω διάταξη του ν. 4093/2012 και συμπληρωματική αυτής διάταξη της ΠΝΠ της 19.11.2012:

Άρθρο πρώτο ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ.3. ν. 4093/2012
ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Δαπάνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ) που αφορούν:
α) αμοιβές ιδιωτών συνεργατών, στατιστικών ανταποκριτών και υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε στατιστικές έρευνες και εργασίες 2011 και 2012, β) αποζημίωση για παρασχεθείσα υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο των Γενικών Απογραφών ληθυσμού−Κατοικιών−Κτιρίων, της Απογραφής Γεωργίας−Κτηνοτροφίας και της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος 2011−2012, γ) αποζημίωση για μετακινήσεις εκτός έδρας υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για διενέργεια στατιστικών ερευνών 2011−2012, δ) αμοιβή για την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής στοιχείων ενδοκοινοτικού εμπορίου (INTRASTAT) 2011, ε) αμοιβές εμπειρογνωμόνων για παροχή τεχνογνωσίας στην έρευνα Ισοτιμιών Αγοραστικών Δυνάμεων και στην Απογραφή Γεωργίας− Κτηνοτροφίας 2011, στ) αμοιβή για τη νομική εκπροσώπησητης ΕΛ.ΣΤΑΤ. στα δικαστήρια και την παροχή άλλων νομικών υπηρεσιών πρώτου εξαμήνου 2012, ζ) αμοιβή εμπειρογνώμονα για παροχή συμβουλών και τεχνογνωσίας για τις Γενικές Απογραφές Πληθυσμού−ΚατοικιώνΚτιρίων 2011, εκκαθαρίζονται και πληρώνονται σε βάρος των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τρέχοντος οικονομικού έτους.

Άρθρο 3 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 19.11.2012 [ΦΕΚ/Α/229/19.11.2012]
«…………..
3. Στο τέλος της υποπαραγράφου Γ.3 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων ή κατά παρέκκλιση των περί δεσμεύσεως πιστώσεων σχετικών διατάξεων είτε κατ‘ εξαίρεση κάθε άλλης σχετικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας.
…….».

Ό,τι δηλαδή αποφασίσαμε εμείς οι κυβερνώντες να πληρώσουμε καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ενέκριναν οι 153 του Κοινοβουλίου, έστω και αν οι πληρωμές αντιστρατεύονται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί ορίων και ελέγχου των πληρωμών.

Μια ζωή τα ίδια. Ακόμη και τώρα εν μέσω Μνημονίων.

Έ παιδιά εκεί στη συγκυβέρνηση, μην κάνετε προϋπολογισμούς και απολογισμούς. Αποφασίστε να πληρώνετε ό,τι γουστάρετε και στη συνέχεια βάλτε μια διαταξούλα σε ένα κωλονομοσχέδιο, με την οποία θα νομιμοποιείτε όλες τις παρανομίες, και διαγράψτε όποιον δεν την ψηφίσει. Σιγά μη δεν την ψηφίσει. Ακολούθως στείλτε μας τον λογαριασμό με ένα ακόμη Μνημόνιο, μικρό ή μεγάλο, ώστε να μην επανέλθουμε στη δραχμή και πάθουν καμμιά ζημιά οι πάτρωνές σας. Άλλωστε, Δημοκρατορία δεν έχουμε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη