24 Δεκ 2012

Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα σχέδια του Μπουτάρη...

- Τι αποκάλυψε σε κλειστή σύσκεψη!
- Πογκρόμ διώξεων σε... απείθαρχους.
- Σε εξορία όσοι πήγαν ως μάρτυρες στη Δίκη της υπεξαίρεσης.
- Μόνο τέσσερις (4) αντιδημάρχους θα ορίσει!

Τους διευθυντές του δήμου μάζεψαν προχθές ο Μπουτάρης και το μεγάλο πουλέν του ο Ψαράς, γενικός γραμματέας του δήμου και τους ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε αλλαγές, λόγω της δημοσίευσης σε ΦΕΚ του νέου Οργανισμού. Στην εισαγωγή του, ο Μπουτάρης πρόλαβε και πέρασε γενεές δεκατέσσερις το θεσμό των αντιδημάρχων, προαναγγέλλοντας ότι...
θα περιορίσει και τον αριθμό τους και τις αρμοδιότητες τους, τονίζοντας με το γνωστό μάγκικο στυλάκι ότι δήμος είναι ο δήμαρχος, ο γενικός γραμματέας και οι υπηρεσίες.
Θα ορίσει τέσσερις αντιδημάρχους και πολλούς εντεταλμένους συμβούλους, χωρίς όμως ουσιαστική παρέμβαση στο έργο των υπηρεσιών, είπε. 
Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η τοποθέτηση του Μπουτάρη έρχεται λίγες εβδομάδες από τότε που με απύθμενη κακοήθεια προσπάθησε στη δίκη της υπεξαίρεσης να εξοντώσει τον προκάτοχό του, με το επιχείρημα ότι ο δήμος διοικούνταν από το δήμαρχο και τον γενικό, εννοώντας τους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια. Σήμερα, ο ίδιος κάνει σημαία αυτή τη δομή διοίκησης. 
Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη έφυγαν με την εικόνα ότι υφέρπει βαθύς ανταγωνισμός του Μπουτάρη με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, για τους οποίους δεν θέλει να μεσολαβούν στη σχέση του με τις υπηρεσίες. 
Είναι πια βέβαιο ότι αυτή η στάση του θα γεννήσει νέες έριδες στη δημοτική ομάδα της διοίκησης, αφού όλοι οι συνεργάτες του πλην του Ψαρά έχουν εντελώς αποδομηθεί στα μάτια των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και στη λειτουργία του δήμου. Ισχυρός άνδρας του δήμου είναι πλέον ο Ψαράς. Όπως σχολίαζαν ειρωνικά τα στελέχη του δήμου, αποχωρώντας από τη συνάντηση «πολύ ωραία διαχείριση ανθρώπων κάνει ο άνθρωπος που αυτοπροβάλλεται ως μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα». Σαν ανασφαλής πολιτικός δεύτερης διαλογής που τρέμει τους από γύρω του. Όσο για τις τοποθετήσεις των δύο γενικών διευθυντών και των προϊσταμένων διεύθυνσης, τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους: Όσοι παραστάθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της υπεξαίρεσης τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, ουσιαστικά καρατομήθηκαν. 
Όσοι προερχόταν από το δήμο Τριανδρίας αναβαθμίστηκαν αδικαιολόγητα. Όσοι από χρόνια προσπαθούσαν ημιτελώς να χτίσουν καριέρα που θα τους οδηγήσει στα ύψη με το να ξημεροβραδιάζονται στο γραφείο του Λεμούσια τα κατάφεραν πανηγυρικά τώρα, έχοντας επί δύο χρόνια χτυπήσει βαριά και ανθυγιεινά ένσημα στο γραφείο του Ψαρά. Τελικά «...όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..». 
Πολύ σύντομα, οι Θεσσαλονικείς θα καταλάβουν ότι η εικόνα του Παπαγεωργόπουλου που θέλει να πλασάρει ο Μπουτάρης είναι η εικόνα που βλέπει κάθε πρωί στον καθρέφτη του. Και πολύ σύντομα, ο ίδιος ο Μπουτάρης θα πάρει το μάθημα που ξέρουν καλά όλοι οι παλιοί πολιτικοί ότι «όσοι κοιμούνται έξω από την πόρτα σου, κοιμόταν και έξω από την πόρτα του προηγουμένου σου» και όσοι «μαχαιρώνουν τον προηγούμενο σου θα είναι οι πρώτοι που θα σε μαχαιρώσουν στον επόμενο σου».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη