24 Δεκ 2012

Ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κομουνιστών και δεξιών...


Τρία χρόνια πριν είχαμε γράψει αυτό το άρθρο. Ξαναδιαβάστε το καθώς και τα σχόλια που είχε -τότε- η ανάρτηση...

Στην χώρα που ένα παιδί του δημοτικού στην ερώτηση.. τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, παίρνεις την απάντηση ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ… κάποιοι επιμένουν στα τεκμήρια και την "αντικειμενική φορολόγηση"…

Ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κομουνιστών και δεξιών… πιθανών να είναι μεταξύ….




ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ !

Κε Παπακωνσταντίνου (σΤ:Σήμερα είναι ο Στουρνάρας)… παρακαλώ συμμαζέψτε πρώτα τον δημόσιο τομέα, ώστε να μην παίρνει μερίδιο της αγοράς (με μαύρο τρόπο!) από τους ελεύθερους επαγγελματίες και μετά να επιμείνετε σε μέτρα κατά της "φοροδιαφυγής" του Ιδιωτικού τομέα!

Όλες αυτές τις μέρες, διαβάζω άρθρα, ανακοινώσεις, προτάσεις… λόγια λόγια λόγια…

Στο opengov προχθές το βράδυ, διάβασα σχετικά με το φορολογικό σύστημα… εκατοντάδες σχόλια… μήπως και καταλάβω τι θέλει ο κόσμος… οι συνάνθρωποί μου δηλαδή…

Χ Α Ο Σ ! μόνο αυτό σας λέω…

Άνθρωποι με παρατσούκλια επώνυμοι, επώνυμοι-ανώνυμοι ή ανώνυμοι… γράφουν μερικές φορές τεκμηριωμένα, άλλες όχι, άλλες ανορθόγραφα, άλλες σαν απόφοιτοι νηπιαγωγείου… γενικά… ΟΤΙ ΝΑ' ΝΑΙ….

Το συμπέρασμα που έβγαλα; Μάλλον ζω σε διαφορετικό κόσμο!

Όμως παρατήρησα κάτι το οποίο.. γενικά (αλήθεια γιατί;) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ!
Το θέμα της φορολόγησης των δεύτερων ή και τρίτων δουλειών των δημοσίων υπαλλήλων, που πολλές φορές τους δίνουν το κύριο εισόδημα, γιατί δεν το αγγίζει κανείς;

Δεν είναι λίγες οι φορές, που η δουλειά κάποιων στο δημόσιο, λειτουργεί ως χώρος δημοσίων σχέσεων και εύρεση πληροφοριών ή και μηχανισμών για την ολοκλήρωση υποθέσεων… κλπ κλπ

Μιλάω για όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίες, που όταν έχεις κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, σου πλασάρουν ένα νούμερο από κινητό για να τους καλέσεις το απόγευμα ή ακόμη σου δίνουν την κάρτα τους!

Πως εξηγείτε όμως, ότι ΟΛΟΙ στρέφονται ΜΟΝΟΝ, κατά του ιδιωτικού τομέα… του κακού τομέα της χώρας που φοροδιαφεύγει και πίνει το αίμα των «υπόλοιπων… Ελλήνων» και ΚΑΝΕΙΣ με τον (κατά γενική ομολογία διεφθαρμένο) δημόσιο τομέα και την φορολόγηση των μαύρων εισοδημάτων του; 

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «υπόλοιποι Έλληνες; Αυτοί είναι οι:

  • Ανήλικοι
  • Στρατιώτες
  • Άνεργοι
  • Δημόσιοι Υπάλληλοι
  • Συνταξιούχοι

Έχει αλήθεια αναλογιστεί κανένας, πόσο εισόδημα φοροδιαφεύγει με την μαύρη εργασία των δημόσιων υπαλλήλων (όλων των ηλικιών) και των συνταξιούχων των 45-50-55 ετών;

Έχει αλήθεια αναλογιστεί κανένας, πόσο δύσκολο είναι για κάποιον, ελεύθερο επαγγελματία, να ανταγωνιστεί έναν δημόσιο υπάλληλο, που κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν;

Και επειδή μου αρέσει να γράφω συγκεκριμένα… διαβάστε μερικά επαγγέλματα τα οποία ο Ιδιωτικός τομέας χτυπιέται (αλύπητα όμως) από τον Δημόσιο τομέα.

Γιατροί.
Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επενδύσουν απίστευτα μεγάλα ποσά σε εξοπλισμό για να κάνουν την δουλειά τους, κάτι που οι δημόσιοι κάνουν με χρήση των μηχανημάτων του δημοσίου, υπό πολύ θολές συνθήκες και όρους.

Μηχανικοί.
Πλήθος υποθέσεων, όπως οικοδομικές άδειες, νομιμοποιήσεις, τοπογραφικά διαγράμματα, διεκπεραιώνονται από τεχνικούς (και όχι μόνο) του δημόσιου τομέα με χρήση σφραγίδων κάποιων μηχανικών (εδώ φταίνε και οι συγκεκριμένοι μηχανικοί…).

Τεχνικά επαγγέλματα.
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, βαφείς, κλπ κλπ
Βρίσκουν πολλές φορές απέναντί τους «προσφορές» από δημοσίους υπαλλήλους που στον «ελεύθερο χρόνο» τους, κάνουν αυτά τα επαγγέλματα.

Λογιστές.
Επίσης πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, «κρατάνε» τα βιβλία μεγάλης μερίδας ιδιωτών.
Πολλοί έχουν και λογιστικά γραφεία ή είναι πίσω από αυτά!

Ενοικιαζόμενα δωμάτια - τουρισμός
Πάρα πολλοί έχουν κάνει έναρξη σε άλλα ονόματα και διαχειρίζονται επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Καθηγητές - εκπαίδευση
Εδώ όλοι μας ξέρουμε το πρόβλημα…
Το πρωί καθηγητής στα σχολεία, το απόγευμα σβάρνα τα σπίτια για ιδιαίτερα κλπ

Δημοσιογράφοι
Μην νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι τα έχουν μόνο με τους bloger… έχουν και αυτοί τα θέματάκια τους με το δημόσιο σύστημα… (λιγότερα πάντως με άλλους).

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες… αλλά δυστυχώς (πιστέψτε με) δεν έχω χρόνο…

Τέλος να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι – ελέυθεροι επαγγελματίες… έχουν πλέον οργανωθεί και «κρύβονται» πίσω από γραφεία και εταιρίες και κανείς (;) δεν μπορεί να τους κάνει καλά… (Ούτε εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου, για τολμήστε!)

Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι…
Γιατί, ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα;
(το οποίο «πνίγει» τους ελεύθερους επαγγελματίες και να με θυμηθείτε… θα αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις, όσο βαθαίνει η κρίση και όσο περνάνε τα χρόνια). Θα πρέπει να παραμείνει η μονιμότητα στους δημοσίους υπαλλήλους;


Για αυτό σας λέω…ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κουμουνιστών και δεξιών, θα είναι μεταξύ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ! Γράψτε το!


************************************
και τα σχόλια που είχαμε τότε:

************************************


15 σχόλια:

ΓΝΩΜΗ σελίδα προώθησης είπε...
πολύ σωστή τοποθέτιση.
το ''γέλιο'' στην υπόθεση είναι ότι δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να μην νοιώθει αδικημένος με την δουλειά του!
που δουλεύει το 1/5 του χρόνου και αμοίβεται με 2 φορές παραπάνω τουλάχιστον!

Τρι Δεκ 29, 02:47:00 μμ 2009
παν είπε...
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το παραπάνω άρθρο!

Ας δούμε για παράδειγμα τι συμβαίνει , με τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς...

για να μπορέσει να δουλέψει κάποιος ως ωρομίσθιος στη δευτεροβάθμια ή πρωτοβάθμια θα πρέπει να κάνει τα χαρτιά του για κάποια χρονάκια. Όταν έρθει η στιγμή και τον καλέσουν δεν μπορεί να πάρει πάνω από 11 ώρες τη βδομάδα. Κατά μέσο όρο ένας ωρομίσθιος παίρνει το αστρονομικό ποσό των 300€ το μήνα, άλλα δεν πληρώνεται φυσικά κάθε μήνα και έτσι αναγκάζεται (εκτός του να ξενιτευτεί σε αρκετές περιπτώσεις), να παίρνει δανεικά για να καταφέρει από την ωρομισθία να μαζέψει τα "πολλά" μόρια.

Εδώ και χροοοοονια η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας απαγορεύει στον προνομιούχο ωρομίσθιο με τις τεράστιες οικονομικές απολαβές να εργάζεται σε φροντιστήριο (να κάνει δηλαδή αυτό που έχει επιλέξει, να ασχοληθεί με την εκπαίδευση) και έτσι αναγκάζεται να εργάζεται σε φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα μαύρα. Δηλαδή το ίδιο το κράτος αναγκάζει χιλιάδες εκπαιδευτικών να δουλεύουν παράλληλα ανασφάλιστοι για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους για να ζουν αξιοπρεπώς. Αυτό όμως έρχεται μπούμερανγκ στο κράτος μιας και ως ανασφάλιστοι, δεν πληρώνουν τις εισφορές τους και έτσι και ο εκπαιδευτικός ζει στην "παρανομία" και το κράτος δεν εισπράττει.

Το παραπάνω είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που ισχύουν στο δημόσιο και πραγματικά εκπλήσσομαι, αφού δεν μπορούν τόσα χρόνια να βάλουν τάξη στα μικρά πράγματα, πως θα μπορέσουν να κάνουν την οικονομία αυτής της χώρας να ορθοποδήσει!

Τρι Δεκ 29, 02:54:00 μμ 2009
TaxaliaDZ είπε...
"Το παραπάνω είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που ισχύουν στο δημόσιο και πραγματικά εκπλήσσομαι,
αφού δεν μπορούν τόσα χρόνια να βάλουν τάξη στα μικρά πράγματα, πως θα μπορέσουν να κάνουν την οικονομία αυτής της χώρας να ορθοποδήσει!"

No comments PAN! Έγραψες!

Τρι Δεκ 29, 03:02:00 μμ 2009
νοπη είπε...
αυτο ειναι το λιγωτερο δηλαδη η
δευτερη δουλεια,ομως με τα διευθαρμενα τις εφοριες και των
συγκυνωνιων τι γινεται.
εδω ομιλω με προσωπικη εμπειρια.
Αυτα να ξεβρωμισουν και πιστευω
οτι και το ελειμα ακομα πισω θα
κανει.εκει ειναι πολλα τα λεφτα.

Τρι Δεκ 29, 03:28:00 μμ 2009
φοιτητής είπε...
ΠΑΝ αυτό που λες δεν είναι τελείως αληθές!! Έχω γνωστή μου που εργάζεται ως ωρομίσθια σε δημοτικό και παράλληλα δουλεύει σε φροντιστήριο! Κατά τα λοιπά σωστά τα κείμενα όλων σας!

Τρι Δεκ 29, 04:40:00 μμ 2009
nektariosart είπε...
Χωρίς να πιστεύουμε στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προτείνει
ιδιωτικοποίηση των πάντων,πιστεύουμε
οτι πρέπει να γίνει ένας ορθολογισμός
στις προσλήψεις και στις αμοιβές των
δημοσίων υπαλλήλων.Είναι άδικο από
τους 10 εργαζόμενους οι 3 του ιδιωτικού να ζούν ως σκλάβοι για να
ταίζουν τους 7 του δημοσίου.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης

Τρι Δεκ 29, 06:18:00 μμ 2009
Blimblom είπε...
Καταπληκτικό άρθρο. Πρέπει να το βάλετε με μόνιμο λινκ ψηλά στη σελίδα σας να μείνει να το διαβάσουν όλοι για κάμποσες ημέρες να το διαβάσουν όλοι.

Αυτοί που μιλάνε για φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών, ναι, είναι όλοι αυτοί του δημόσιου τομέα που περιγράφει η ανάρτηση.

Τρι Δεκ 29, 06:41:00 μμ 2009
Andrew είπε...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

http://www.adonisgeorgiadis.gr/pdf/syllogi_ypografwn.pdf

Τρι Δεκ 29, 08:00:00 μμ 2009
MICHAEL είπε...
Μπράβο σου,είναι έτσι και το φοβερό είναι ότι δεν πιάνεται και δεν τιμωρείται κανείς δημόσιος υπάλληλος που κάνει και δεύτερη δουλειά.
Από την μία θέλουμε να έχουμε εξασφάλιση και μία ζωή έναν καλό μισθό, και από την άλλη δεν μας φτάνουν τα λεφτά (καλομάθαμε) και θέλουμε και δεύτερη δουλειά....
ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ....
Η ανεργία παέι ολοταχώς για το 30% και οι δημόσιοι υπάλληλοι ζούν στον δικό τους κόσμο.Βολεύτηκαν βλέπεις και τώρα θα κάνουν και πλακίτσα στους φίλους και γνωστούς αφού είναι και ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ...!!!
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.....

Τρι Δεκ 29, 08:28:00 μμ 2009
πρασινάλογα είπε...
Τα πολλά λόγια είναι εντελώς περιττά.
Τρείς χώρες της Ε.Ε. έχουν σχεδόν ίδιο πληθυσμό, σας παραθέτω τον αριθμό των υπαλλήλων που αμείβονται άμεσα και έμμεσα (στενός και ευρύς Δ.Τ., Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΟΤΑ) από το δημόσιο:
Αυστρία: 110.000
Πορτογαλία: 330.000
Ελλάδα: 1.150.000
ΟΣΟ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Η μόνη λύση πραγματική λύση είναι αυτή που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙ στη μικρή σοβιετία της Μεσογείου.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Οι υπόλοιποι αγοράστε ψευτο-οράματα, μαγικές λύσεις και αόριστες ουτοπίες από τους σοσιαλιστές εμπόρους ελπίδων σαν το Γιωργάκη (μόλις πριν από 3 μήνες πήρε 44%, ας μην το ξεχνάμε αυτό)
ΈΛΑ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ, ... ΜΠΑΝΑΝΑ.

Τρι Δεκ 29, 09:06:00 μμ 2009
Taxaliab είπε...
Προς όλους!
Ευχαριστούμε που συμμετέχετε στο διάλογο, με κόσμιο τρόπο!
Δεν είμαστε αλάθητοι, ακόμη και αυτό το post δεν είναι παρά μία «άποψη».
Απλά αυτό είναι το νόημα των blogs!
Καλή συνέχεια σε ΟΛΟΥΣ σας, σε ότι κάνετε.

Τέλος… φυσικά και δεν ακριβολογούμε με την λέξη «εμφύλιος». Απλά καλό είναι να ακούμε, μερικές φορές και την φωνή του απέναντι!

Προς Andrew
Μην, σε παρακαλώ μην λες αυτήν την φράση! Πονάει!!
Σε ποιον άλλο θα άνηκε η Ελλάδα δηλαδή;
Εκτός αν μας κατακτήσουν ξανά οι Τούρκοι.

Δες αυτό να δεις γιατί πονάει… Τέτοιες φράσεις … πονάνε ακόμη σου λέω…
http://www.youtube.com/watch?v=ISOjI8Hm6cA
Άσε που το λινκ σου είναι άσχετο με το θέμα!

Τρι Δεκ 29, 09:40:00 μμ 2009
ksipnistere είπε...
Προς το Blog σας...Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger. Ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη βάζοντας το blog μας στη σελίδα σας. Θέλουμε επίσης να σας πούμε ότι τα «μεγάλα» Blog των δημοσιογράφων που βάζετε στη σελίδα σας …δεν σας βάζουν αυτά… σκεφτήκατε ποτέ γιατί..??? Tους έχετε κάνει μάγκες…για βγάλτε τους από τι σελίδα σας να τους δούμε..!! Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

www.ksipnistere.blogspot.com
email : ksipnistere1@gmail.com

Τρι Δεκ 29, 10:07:00 μμ 2009
88martis είπε...
Ολες οι αποψεις, κατα τον ενα η τον αλλον τροπο σωστες.Απο τη στιγμη που ενα μεγαλο μερος του εργατικου δυναμικου της χωρας δεν παραγει (δημοσιοι υπαλληλοι) οχι γιατι δεν δουλευει, για να μην παρεξηγηθουνε μαζι μου καποιοι φιλοι μου δημοσιοι υπαληλοι,αλλα γιατι ποσφερουνε στον τομεα των υπηρεσιων,και οχι στον πρωτογενη τομεα η στην μεταποιηση, περιμενουνε απο τον ιδιωτικο τομεα ο οποιος παραγει αγαθα η μεταποιει προιοντα, να φορολογηθει και κατοπιν οι φοροι αυτοι να γινουν <> για τους υπαλληλους του δημοσιου.Και αυτο ειναι το λιγοτερο.γιατι? Γιατι σε ολον αυτο τον κυκεωνα το συστημα εχει καταφερει να επιβραβευει τον δημ. υπαλληλο με <> με <> με μεγαλους μισθους και την ασφαλεια της μη απολυσης.Και οχι μονο αυτο,εχει καταφερει να κανει να εσθανεται τον προνομιουχο αυτον πολιτη δυσαρεστημενο. Στην αντιπερα οχθη καθε ενας <>του ιδιοτικου τομεα πρεπει να πασχιζει καθημερινα για να αποδειξει οτι αξιζει την θεση του η το ποστο του.Και τον μισθο των 800 ευρω.

Τρι Δεκ 29, 10:17:00 μμ 2009
stormtrooper είπε...
Το δημοσιυπαλληλίκι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι ο καρκίνος της Ελλάδας.

Με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσαντες....

Τρι Δεκ 29, 10:26:00 μμ 2009
παν είπε...
@φοιτητής
ΠΑΝ αυτό που λες δεν είναι τελείως αληθές!! Έχω γνωστή μου που εργάζεται ως ωρομίσθια σε δημοτικό και παράλληλα δουλεύει σε φροντιστήριο! Κατά τα λοιπά σωστά τα κείμενα όλων σας!

Είναι 100% αληθές. Ρώτησε την φίλη σου εάν την καρφώσει κάποιος τι θα γίνει; Δεν έγραψα πως δεν γίνεται να δουλεύει σε φροντιστήριο, έγραψα πως ο νόμος δεν το επιτρέπει και εάν σε πιάσουν θα έχεις κυρώσεις.

Εγκύκλιος ωρομίσθιου προσωπικού 2009-2010...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ:
...
...
10. Όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν προηγουμένως δεν παραιτηθούν ή δεν αναστείλουν τη λειτουργία των φροντιστηρίων.

Αν εργάζεται νόμιμα και με ένσημα η φίλη σου θα έπρεπε να παραιτηθεί για να αναλάβει ωρομίσθια. Εάν την δώσει κάποιος στεγνά, τότε θα έχει πρόβλημα!

Αν θέλεις μπορείς να της δώσεις να διαβάσει την εγκύκλιο ή να το κάνεις και εσύ η διεύθυνση είναι η παρακάτω...

http://ypepth.gr/docs/egkyklios_anaplhrwtwn_wromisthiwn_sxolikoy_etoys_2009_2010_090529.zip

Υ.Γ. Κάποιοι προτιμούν να ρισκάρουν, άλλοι όχι.

Τρι Δεκ 29, 10:42:00 μμ 2009

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη