21 Φεβ 2013

Κάρολος ο Α΄, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τουμπεκιστάν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Τί έγινε πάλι ρε Κάρολε; Κόλλησε η βελόνα; Σε επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς ο πρεζιντάν τής Republique Francaise για να σου πει ένα bonjour και συ του είπες ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα; Τα είχες πει και στη Μέρκελ, αλλά δεν ίδρωσε κανενός τ’ αυτί. Έχε χάρη που η γαλατική ευγένεια του πρεζιντάν δεν του επέτρεπε να σου πει κάτι από...
αυτά που του είχαν γράψει οι σύμβουλοί του σε μία σελίδα Α4, την οποία τού ενεχείρισαν κατά τη διάρκεια της πτήσης Παρίσι-Αθήνα. Θέλεις να μάθεις τί τού έγραφαν;
- Το νομοθετικό έργο της Republique Hellenique έχει αναλάβει εργολαβικώς ο Πρόεδρος αυτής Κάρολος ο Α. Υπογράφει 2-3 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κατά μέσον όρο την εβδομάδα. Ξέρετε, κάτι σαν ordonnance που είχε κάποτε υπογράψει στη χώρα μας ο Πρόεδρος Πομπιντού, αν ενθυμείσθε.
- Είχε πει ο Κάρολος στη Μέρκελ ότι αν θέλουν και άλλα μέτρα, να φέρουν άλλο λαό στη χώρα. Αν σας πει κάτι παρόμοιο, μη δώσετε σημασία. Γεροντική άνοια. Χαμογελάστε συγκαταβατικά με ηλίθιο χαμόγελο.
- Όταν θα χαιρετάτε τους Έλληνες υπουργούς που θα σας υποδεχθούν στο αεροδρόμιο, θα παρατηρήσετε έναν φαλακρούτσικο με τσιτωμένα μαγουλάκια που θα σας χαμογελάει γλυκά θέλοντας να αποσπάσει μια καλή κουβέντα. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε. Πουλάει τα πάντα, αρκεί να είναι υπουργός. Κάντε του ένα νεύμα ευαρέσκειας, αλλά διακριτικά να μη σας παρεξηγήσει και λειώσει σαν βούτυρο.
- Πριν κατέβετε από το αεροπλάνο, αφήστε πίσω το ρολόι σας. Τα ενεχυροδανειστήρια έχουν κατακλύσει τη χώρα με τις πλάτες του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι Μυστικές μας Υπηρεσίες έχουν εδραία την πεποίθηση ότι πίσω από τα περισσότερα από αυτά κρύβονται υπουργοί και βουλευτές.
- Αν δείτε κάποιον υπουργό να σας χαιρετά κοιτάζοντας στο πλάι, θα είναι ο Υπουργός Άμυνας. Λέγεται ότι δεν θέλει να τον βλέπουν από το άλλο προφίλ, διότι ένα από τα δύο δεν βλέπεται. Να του σφίξετε θερμά το χέρι, καθότι είναι και πολύ σοσιαλιστής. Το παρατσούκλι του είναι «Κόκκινος Πάνος» από τότε που ως υπουργός Εργασίας του Κ. Καραμανλή υπερασπιζόταν μόνον τους εργαζόμενους σε σημείο παρεξηγήσεως.
- Αν κατά την προσφώνηση κάποιου Έλληνος αξιωματούχου ακούσετε τη διερμηνέα σας να κάνει λόγο για «Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη», μη δείξετε ότι ξαφνιαστήκατε. Θα πρόκειται περί της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», την οποίαν έχουν μπερδέψει και με την «Ειδική Οικονομική Ζώνη».
- Ο πρέσβυς μας στην Αθήνα ενημέρωσε ήδη τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι αν σας φέρει σε δύσκολη θέση οποιοσδήποτε είτε κατ’ ιδίαν είτε δημοσίως, θα βρείτε την ευκαιρία να αναρωτηθείτε δημοσίως: «Με τη λίστα Lagarde τί έχετε κάνει;»
Δεν σε ρώτησε, λοιπόν, ο πρεζιντάν πόσες ΠΝΠ υπέγραψες τον τελευταίο καιρό, ούτε αν ανέπεμψες στη Βουλή κάποιο νόμο από αυτούς που βυθίζουν ακόμη περισσότερο στην ανέχεια τον ελληνικό λαό. Από ευγένεια.
Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις για να εξιλεωθείς ήταν να τεθείς χθες επί κεφαλής των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να πάς στο Πεδίο του Άρεως και να εκφωνήσεις λόγο παραμερίζοντας τους πάντες και καταγγέλλοντας τα προδοτικά εργατοπατερικά συνδικαλιστικά προεδρεία. Και μετά; Μετά να τεθείς επί κεφαλής της πορείας προς τη Βουλή. Έστω και με το προεδρικό αυτοκίνητο. Θα στο δικαιολογούσε ο λαός λόγω της ηλικίας σου και θα σε χειροκροτούσε. Η λέξη «υστεροφημία» δεν σου λέει τίποτε; Το τέλος της θητείας σου πλησιάζει. Και όχι μόνον.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη