6 Φεβ 2013

Σχιζοφρένεια: η εθνική μας ψυxασθένεια


Πρόκειται για ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από προβλήματα στην αντίληψη της πραγματικότητας. (...)
Συνήθως τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν...
ακουστικές και οπτικές παραισθήσεις, παρανοϊκές ψευδαισθήσεις και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψη (...), γεγονός που τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση. (...)Ακόμα, τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή εμφανίζουν έντονη εσωστρέφεια και γενική αποδιοργάνωση του Εγώ.

Έτσι λοιπόν και οι Έλληνες παρουσιάζουν πολλές τέτοιες διαταραχές.



  • Θεωρούν πως δεν έχουμε κράτος, αλλά οίκο ανοχής και ακόμα χειρότερα γιατί τουλάχιστον στα μπουρδέλα υπάρχει και κάποια οργάνωση. Ωστόσο, όταν το κράτος πάει να εφαρμόσει τους νόμους, τότε γίνει κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και μιλάμε για "αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές".
  • Θέλουν να πληρώσουν οι ένοχοι που τα φάγανε, αλλά μόλις ακούσουν για κανέναν γνωστό τους ή ακόμα χειρότερα για τους ίδιους αλλάζουν άρδην άποψη και στρέφονται κατά του κράτους (πάλι) που θέλει το εξής παράλογο: να εφαρμόσει το νόμο.
  • Αυτό το κακό, ανάλγητο και αποδιοργανωμένο κράτος... Κατά το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από αιρετούς. Τους οποίους μάλλον οι κάτοικοι της Γουαδελούπης τους ψηφίζουν για να καταδυναστεύουν εμάς τους καταπληκτικούς Έλληνες.
  • Αν γίνει ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, στο οποίο θα χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και παιδιά, θα κάνουν λόγο οι περισσότεροι για ανικανότητα της Αστυνομίας να εξαρθρώσει έγκαιρα την σπείρα των τρομοκρατών, οι οποίοι μάλιστα είχαν λειτουργήσει και κλιμακωτά, οπότε υπήρχαν σημεία της ύπαρξης τους. Τώρα που συλλαμβάνονται οι τρομοκράτες, πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν το μέρος τους με γελοίες δικαιολογίες τύπου "Τα παιδιά έχουν μέσα τους θυμό".
  •  Επίσης αν παρέμεναν λίγο ακόμα ασύλληπτοι, αλλά αυξάνονταν τα μέτρα ασφαλείας όλοι θα μιλούσαν για καταστρατήγηση των πολιτικών δικαιωμάτων, για αφορμή που έψαχνε το τέρας που λέγεται κράτος, για τρομοκράτες που υποκινούνται από σκοτεινά κέντρα της εξουσίας για να βρίσκει αφορμή το τέρας να μας κρατά φοβισμένους και ανίκανους και άλλα φληναφήματα. 
Μπορούμε να βγάλουμε αυτά τα ροζ πέπλα από μπροστά μας και να δούμε πως εμείς είμαστε το κράτος, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας κι εμείς είμαστε που πρέπει επιτέλους να γίνουμε άνθρωποι. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη