5 Μαρ 2013

Στη ΒΙΟ.ΜΕ. αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ.Θεσσαλονίκης

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη– Αικατερινάρη και τα μέλη της γραμματείας Ζαφείρη Φωτιάδη και Σωτήρη Σιωμάδη, επισκέφτηκε σήμερα τη Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ) και..
συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που παραμένουν στην επιχείρηση και προσπαθούν να τη λειτουργήσουν οι ίδιοι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν το ιστορικό της εγκατάλειψης της επιχείρησης από την εργοδοσία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την μη καταβολή των δεδουλευμένων.
Σήμερα, τριάντα οκτώ πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ, ξαναβάζουν μπροστά τις μηχανές και θέτουν σε λειτουργία το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ αναφέρθηκαν σε ένα πρόγραμμα για το πώς μπορεί να δουλέψει το εργοστάσιο, αλλά παρέθεσαν και τα αιτήματα τους όπως,
• την καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ για το οποίο απαιτείται υπογραφή ανάλογης ΚΥΑ από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών,
• τη συνέχιση του επιδόματος επίσχεσης εργασίας,
• τη δυνατότητα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου από τους ίδιους, αφού απαλλαγεί η επιχείρηση από τα χρέη με τη θεσμοθέτηση ανάλογου πλαισίου.
Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ δήλωσε τη συμπαράσταση της στην προσπάθεια των εργαζομένων να διατηρήσουν τη δουλειά τους και κυρίως να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο με αυτοδιαχειριζόμενο, κοινωνικό τρόπο.
Τέλος, η βουλευτής και οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση και των άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων, όπως την καταβολή έκτακτου επιδόματος, αλλά και την προώθηση της ουσιαστικής πρότασής τους για αυτοδιαχείριση του εργοστασίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη