8 Μαρ 2013

Γιατί Τριαντάφυλλε Μηταφίδη;

Τον Αύγουστο του 2012, μισό χρόνο πριν δηλαδή, η COCA COLA, ανακοίνωνε μια αμφιλεγόμενη χορηγία : την ενέργεια "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ" με την οποία καλούσε μαθητές να ψηφίσουν στο facebook ποιό σχολείο της Θεσσαλονίκης, θα ήθελαν να ...
ανακαινιστεί με έξοδα της πολυεθνικής. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή πόλη" που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι έχει επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, έγραφαν:

"Η εταιρεία Coca Cola – 3Ε αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης εισβάλλει στα σχολεία. Με τη στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και μέσα από ένα πρόγραμμα που το βαφτίζει «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» θα επιχορηγήσει επισκευές σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Εύοσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Το σχολείο θα επιλεγεί, ψηφίζοντας οι μαθητές και όποιος θέλει μέσω Facebook ή στις ειδικές κάλπες που έχουν εγκαταστήσει οι Δήμοι.

Με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης να οξύνει στο έπακρο τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία η Coca Cola, η γνωστή πολυεθνική που αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια και τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν, βρήκε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας!

Τα σχολεία κυριολεκτικά του ΔΝΤ θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν στο διάβα τους τα μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν από κοινού ΕΕ, τρόικα και αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί και θα επιβληθεί, αν επιτρέψουμε τις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας, άλλες να χορηγούν βιβλία, άλλες να κάνουν γυμναστήρια, καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο.

Tα σχολεία μας θα έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα των εταιρειών και θα προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδος. Τα σχολεία δεν θα προάγουν στους μαθητές τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συνευθύνης και της κατανόησης του εαυτού τους όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό και τον άκρατο ωφελιμισμό."


Πριν από μερικές ημέρες, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε μια άλλα χορηγία, αυτή του γνωστού ιδρύματος Open Society Foundations, του γνωστού κερδοσκόπου που ποντάρει στην πτώχευση κρατών, του γερακιού των αγορών, George Soros, για δωρεά 50-90 τόννων πετρελαίου, αξίας περίπου 100.000 ευρώ (καταξοδεύτηκε.....).

Τη δωρεά -που δεν έγινε πράξη- αποδέχθηκε το Δ.Σ. Άλλωστε ο δήμαρχος είναι άνθρωπος του Σόρος, αφού ήταν ιδρυτικό μέλος του CDRSEE, ένα ακόμη ίδρυμα που χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος, για να προάγει την "πολυπολιτισμική" κοινωνία αριθμών, η οποία βολεύει τους κερδοσκόπους να μαντρώνουν τους λαούς σε ένα γιγάντιο σούπερ μάρκετ, απόλυτα ελεγχόμενους, με μοναδικό δικαίωμα να καταναλώνουν όσα τους επιτρέπει ο βοσκός.
Στη σχετική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ.Μηταφίδης, ο αριστερός αγωνιστής που φυλακίστηκε από την Αμερικανοκίνητη χούντα, ψήφισε υπέρ της δωρεάς!!!!

Γιατί Τριαντάφυλλε;

Γιατί ήσουν σφόδρα ενάντια στη χορηγία της Coca cola, που στο κάτω-κάτω είχε και εργοστάσιο παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και απασχολούσε κόσμο και 
είσαι υπέρ της γελοίας, υποτιμητικής, εξευτελιστικής δωρεάς της πλάκας, του Soros;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χάλασε τον κόσμο για τη χορηγία της Coca cola, αλλά δέχεται ευχαρίστως τη χορηγία του Soros;

Γιατί Τριαντάφυλλε; 

συμπληρωματικά διαβάστε:
Όχι στην επισκευή σχολείου από την Coca-Cola

Σφοδρές αντιδράσεις για τη χορηγία της Coca Cola σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη