Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

6 Μαρ 2013

Αναστασιάδης: " Να μην ανεχθούμε άλλο τους επιτήδειους"

Αποκλειστική δήλωση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη για το παραεμπόριο και την φοροδιαφυγή.



Τεράστια είναι τα προβλήματα των επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών αφού πολλοί είναι εκείνοι που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχων στήνουν παράνομους πάγκους και ανταγωνίζονται τους νόμιμους πωλητές. Επιπλέον το κράτος χάνει καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την μη καταβολή φόρων εξαιτίας του παραεμπορίου και όχι μόνο. Το Taxalia ζήτησε την γνώμη του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη γύρω από αυτά τα ζητήματα καθώς τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι πρέπει να  καταπολεμηθεί το παραεμπόριο; Την ίδια στιγμή που επαγγελματίες και παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο κάποιοι παρανομούν εις βάρος τους.

Σάββας Αναστασιάδης: Όλοι γνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από  τις οποίες  εργάζονται οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί  στις λαϊκές αγορές , ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, με ταμειακές μηχανές,  και πληρώνοντας ημερήσιο δικαίωμα για τον χώρο που χρησιμοποιούν.  Για το παραεμπόριο στο οποίο πολύ σωστά  αναφέρεστε, μία είναι η λύση. Έλεγχοι. Να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός ακόμη περισσότερο, να γίνονται εντατικότεροι  έλεγχοι από όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων. Μόνο έτσι θα απομακρυνθούν όσοι παρανομούν. Είναι άδικο απέναντι στους έντιμους οικογενειάρχες που ματώνουν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και πρέπει να παταχθεί το συντομότερο δυνατόν. Όμως και εσείς πρέπει να σταθείτε δίπλα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να τους βοηθήσετε.

Taxalia: Αυτό που προβληματίζει περισσότερο  από όλα την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο  φαίνεται να είναι η φοροδιαφυγή. Πήρε τεράστιες διαστάσεις, αλλά  ακόμη δεν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο  που θα δώσει οριστική λύση. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; 

Σάββας Αναστασιάδης: Κοιτάξτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία , όσο τέλειο και αν είναι το νομοθέτημα, να έχει τα αποτελέσματα που πρέπει , αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος δημόσιος μηχανισμός, αλλά και η συνυπευθυνότητα του πολίτη. Στην Κυβέρνηση Σαμαρά η φοροδιαφυγή είναι πρωταρχικής σημασίας πρόβλημα, διότι είναι η μεγαλύτερη πηγή απώλειας εσόδων.  Έχετε δίκιο  όμως , δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, πρέπει να βιαστούμε  για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Πρέπει όμως να ενεργοποιηθεί και  ο συνετός και συνεπής πολίτης. 
Να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τον φοροκλέπτη, που με τις ενέργειές του μεταφέρει φορολογικά βάρη στις πλάτες του νομοταγή πολίτη.
 Να μην ανεχθούμε άλλο τους επιτήδειους.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη