1 Απρ 2013

Απάντηση Περιφέρειας για τα κουνούπια

Σε απάντηση ερωτήματος πολίτη (σ.σ. εδώ) που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα σας, από το Γραφείο Τύπου της ΠΚΜ ανακοινώνονται τα εξής:

«Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ενιαίο πρόγραμμα για την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιφερειακό επίπεδο, με τη σύσταση σχετικού φορέα, υπό την εποπτεία της ΠΚΜ και σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους μέσω της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος.
Ήδη σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται τρεις διεθνείς διαγωνισμοί για την εναέρια και την επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών, καθώς και για την προμήθεια των βιοκτόνων σκευασμάτων. Με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να πραγματοποιήσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά όλους τους απαραίτητους και ενδεδειγμένους ψεκασμούς στις εστίες συγκέντρωσης κουνουπιών (π.χ. ορυζώνες), λαμβάνοντας παράλληλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του φυσικού, του περιαστικού και του αστικού περιβάλλοντος.
Είμαστε σε ετοιμότητα και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί, με στόχο τη συνδυασμένη και συνολική αντιμετώπιση της καταπολέμησης κουνουπιών σε επίπεδο Περιφέρειας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη