20 Μαΐ 2013

«Η Ελλάδα στο πλάνο 10ετίας του Πεκίνου»

Με σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς και τα στελέχη που ήταν στο ταξίδι του στην Κίνα, θα γίνει μια ουσιαστική αποτίμηση των επαφών και των προοπτικών συνεργασίας που ανοίγονται.
 Κυρίως όμως θα δοθούν οι κατευθύνσεις από
τον πρωθυπουργό έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση για την πορεία υλοποίησης των συμφωνιών, τόσο σε κρατικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
 Για τον Αντώνη Σαμαρά το ζητούμενο είναι να κεφαλαιοποιηθεί άμεσα το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε για την Ελλάδα στην Κίνα έτσι ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν σε όλα τα επίπεδα να είναι τα μέγιστα.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως το ταξίδι, το οποίο κατά γενική ομολογία είχε προετοιμαστεί άριστα, ήταν απόλυτα επιτυχημένο και αυτό γιατί η Ελλάδα μπήκε στο πλάνο δεκαετίας που χαράσσει τώρα η νέα ηγεσία του Πεκίνου.
Στόχος ήταν η συμμετοχή των μεγάλων κινεζικών εταιριών στις αποκρατικοποιήσεις και σε επενδύσεις στην Ελλάδα, το άνοιγμα των αγορών σε ελληνικά προϊόντα, αλλά και αύξηση του τουριστικού ρεύματος καθώς τα επόμενα 7 χρόνια οι Κινέζοι που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό υπολογίζονται σε 400 εκατ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη