15 Μαΐ 2013

Κηδεία με ξένα κόλλυβα για την αντιδημαρχία πολιτισμού

Πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν μια ιδέα που στο μεταξύ υλοποιήθηκε: να ντύσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων με εικόνες της Θεσσαλονίκης στο πέρασμα των αιώνων. Για να δούμε ποιος πλήρωσε την δράση αυτή και τι έκανε εις εκ των φορέων.

Το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο  και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης οργάνωσε την δράση, ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, πλήρωσε συνεργεία για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα να διατηρούν καθαρά τα καταστήματα και τους γύρω χώρους και φυσικά πλήρωσε τις αφίσες που συνολικά είναι 870τ.μ. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στα 12.000€.
Τα καταστήματα που έχουν τις αφίσες αυτές τις προθήκες τους είναι 14, όσοι δηλαδή και οι ιδιοκτήτες που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη δράση αυτή. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθάρισε μία φορά τις προθήκες αυτές, που σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτονταν από αφίσες πάχους έως και 12 εκατοστών και είχε συμφωνήσει να φροντίσει για τον φωτισμό των σημείων πράγμα το οποίο δεν συνέβη ποτέ! Με ένα καθαρισματάκι λοιπόν ο Δήμος έβαλε την σφραγίδα του φαρδιά πλατιά στις αφίσες και φάνηκε μπροστάρης σε μια κίνηση για να εκδιωχθεί η μιζέρια από την πόλη και χωρίς να δώσει ούτε ευρώ παρακαλώ.

ΥΣ: το αν συμφωνώ ή όχι με την συγκεκριμένη δράση είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και το έχω σχολιάσει πολλάκις παλιότερα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη