21 Ιουλ 2013

Αφού υπάρχει Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα, πώς ιδρύεται ...κέντρο Υγείας;

Με έκπληξη διαβάζω για...

"Στην ανέγερση Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα Κοζάνης ..."
"... Το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας είναι προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης."

Με μια απλή αναζήτηση διαπίστωσα ότι Κέντρο Υγείας στην Σιάτιστα Κοζάνης ΥΠΑΡΧΕΙ!!
Και λειτουργεί κανονικά.

Αν δεν το πιστεύετε, μπορείτε να τους τηλεφωνήσετε:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ,
Πλατεία Τσιτσοπούλου, Σιάτιστα, 50300, ΚΟΖΑΝΗΣ
Τηλέφωνο :2465350000

ή να διαβάσετε για σχετική πρόσφατη διαμαρτυρία που έκαναν κάτοικοι της περιοχής για το "Κέντρο Υγείας Σιάτιστας" που υφίσταται και ως κτήριο!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Απάντηση taxalia: 
Κέντρο Υγείας όντως υπάρχει αλλά η είδηση αφορά νέο κέντρο υγείας σε άλλο κτήριο.
Στο siatista.info διαβάζουμε:


Την τροποποίηση του υπ´ αριθμ. 47461/18.12.1995 πωλητηρίου του Υπουργείου Οικονομικών θα ζητήσει ο Δήμος Βοίου από την Κτηματική Υπηρεσία Κοζάνης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πωλητήριο, αφορά το οικόπεδο, στο οποίο ο Δήμος θέλει να ανεγερθεί το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και για το σκοπό αυτό θέλει να το μεταβιβάσει στο Μαμάτσειο Νοσοκομείου.
Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα επιτρέψει στο οικόπεδο να μεταβιβαστεί καθώς το πωλητήριο προς τον πρώην Δήμο Σιάτιστας απαγορεύει την μεταβίβαση ή πώληση του χώρου σε τρίτους.
Η Δήμαρχος Βοίου τόνισε πως με την συγκεκριμένη τροποποίηση μπορούν να υπερκαμφθούν τα εμπόδια.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το κτίριο στο οποίο τώρα στεγάζεται το Κέντρο Υγείας έχει παραχωρηθει από την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης κατά χρήση άρα δεν είνα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Παράλληλα, σημείωσε, στην σημερινή οικονομική κατάσταση ο Δήμος δεν μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να γίνει  λειτουργικό ενώ συμπλήρωσε πως «ως Δήμος δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ για ένα καινούριο, σύγχρονο κέντρο υγείας»
.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη