7 Αυγ 2013

"Ιδέα του Σωτήρη Κούβελα το τελεφερίκ", λέει ο Ψωμιάδης

Σχετικά με τις εξαγγελίες για την κατασκευή τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τις καλές προθέσεις των εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της από την εγκατάσταση ενός τελεφερίκ που θα συνδέει την άνω πόλη με το κέντρο της.
Απλά για την ιστορία, πρέπει να αναφέρω πως η ιδέα για τη λειτουργία τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη δεν έρχεται για πρώτη φορά στο τραπέζι. Στον τέως δήμαρχο της πόλης Σωτήρη Κούβελα ανήκει η πατρότητα της σκέψης, ο οποίος μάλιστα είχε ενημερώσει όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους για το καινοτόμο αυτό έργο. Μάλιστα η απόφαση ώστε να προχωρήσει η κατασκευή τελεφερίκ είχε ληφθεί. Πλην όμως, μετά τις δημοτικές εκλογές του 1989, το φιλόδοξο αυτό σχέδιο έμεινε στα χαρτιά.
Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει κάνει πράγματι την υπέρβαση εάν προχωρήσει στην ταχεία υλοποίηση του έργου. Στην περίπτωση, όμως, που το τελεφερίκ έχει την τύχη άλλων έργων που πολλάκις εξαγγέλθηκαν αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, (όπως για παράδειγμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας) θα εισπράξει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που είναι πλέον –δικαιολογημένα- εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι σε ανάλογες εξαγγελίες.
Και εν πάσει περιπτώσει, εάν ιεραρχήσουμε προτεραιότητες για τη Θεσσαλονίκη, δεν πιστεύω πως το τελεφερίκ ανήκει στην πρώτη γραμμή. Με την ανεργία να καλπάζει, την πόλη να φυτοζωεί, περικυκλωμένη από σκουπίδια, συγκοινωνιακά αποκλεισμένη και παραδομένη στην ύφεση και στα λουκέτα, άλλες οφείλουν να είναι οι προτεραιότητες.»


δείτε και: Έτοιμο το τελεφερίκ της Θεσσαλονίκης (φωτο)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη