10 Σεπ 2013

ο Υφυπουργός Μεταφορών Μ.Παπαδόπουλος στο Σ.Α.Σ.Θ.

"Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του τραμ Θεσσαλονίκης..."
Την πρώτη του επίσκεψη στο ΣΑΣΘ ως Υφυπουργός Υπο.Με.Δι. πραγματοποίησε ο Κοζανίτης Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στο πλαίσιο επαφών του με ..
φορείς στη Θεσσαλονίκη με δεδομένη τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκ μέρους του Συμβουλίου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παλαιστής.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ αφού ευχήθηκε στον Υφυπουργό ευόδωση των προσπαθειών του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανακαθορισμού του ρόλου του ΣΑΣΘ ως φορέα διασφάλισης της συμπληρωματικότητας και διαλειτουργικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παλαιστής δήλωσε ότι από τη θέση του Προέδρου επιδιώκει με ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων, τη διαμόρφωση πολιτικών σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, την εφαρμογή μέτρων απόδοσης προτεραιότητας των ΜΜΜ, την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων δημόσιας συγκοινωνίας και την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του ΣΑΣΘ ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τους σημαντικότερους άξονες Πολιτικής Μεταφορών που προωθεί ο φορέας για τη Μητροπολιτική Περιοχή Θεσσαλονίκης, μέσα από την υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το ECOTALE, το EPTA, το ATTAC και το NODES. Το ΣΑΣΘ αξιοποιεί, έτσι, Ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς διερευνώντας σε βάθος πολλά θέματα. Επικεντρώνεται στη σκοπιμότητα κατασκευής τραμ, στο μοντέλο μιας Δημόσιας Αρχής Μεταφορών σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, στο ενιαίο και ευφυές σύστημα συλλογής κομίστρου, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στη λειτουργία νέων ή αναβαθμισμένων συγκοινωνιακών κόμβων κ.ά.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός κ. Μιχ. Παπαδόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του τραμ και δεσμεύτηκε για εντατικοποίηση της συνεργασίας Υπουργείου – ΣΑΣΘ σε πολλά ζητήματα καθώς και με την προώθηση δράσεων βελτίωσης της παρεχόμενης εξυπηρέτησης των πολιτών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη