10 Σεπ 2013

Nα τα βλέπουμε στην Ελλάδα : Η Μέρκελ κήρυξε πόλεμο

Η Μέρκελ κήρυξε πόλεμο ! Δείτε πού:

Τον πόλεμο στον... θόρυβο κήρυξε η Μέρκελ

ΑΘΗΝΑ 09/09/2013

"Ένας στους δύο Γερμανούς ενοχλείται από τον θόρυβο. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε" αναφέρει το προεκλογικό φυλλάδιο των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το ζήτημα του θορύβου αναδεικνύεται σε κομβικό ενόψει των εκλογών της 22ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία έχει από τα αυστηρότερα πλαίσια για τον θόρυβο ενώ οι Γερμανοί είναι "γνωστοί" για την αγάπη τους για την ησυχία και την προθυμία τους να καταγγείλουν τον γείτονα, αν ο ίδιος ή τα παιδιά του υπερβούν τα όρια.

Μάλιστα, ο ίδιος ο σύζυγος της καγκελαρίου είχε υποβάλλει το 2001 διαμαρτυρία κατά θεατρικής ομάδας δρόμου που έδινε παραστάσεις δίπλα από το σπίτι τους στο κεντρικό Βερολίνο, καθώς ο ήχος ξεπερνούσε το όριο θορύβου κατά οκτώ ντεσιμπέλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ζήτημα του θορύβου είναι σημαντικό ενόψει των εκλογών στη Γερμανία και όλα τα κόμματα υπόσχονται να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον μειώσουν.

Στο πρόγραμμα των Χριστιανοδημοκρατών το θέμα αναφέρεται 12 φορές, σε αυτό των Ελεύθερων Δημοκρατών 19 φορές, στων Πρασίνων 38 φορές, ενώ Σοσιαλιστές και Αριστερά δίνουν λιγότερη έμφαση καθώς στων πρώτων το πρόγραμμα ο θόρυβος αναφέρεται εννιά φορές και στων δεύτερων μόνο οκτώ.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το CDU στον θεσμό του "Nachtruhe" (ησυχία της νύχτας) που προβλέπει απόλυτη ησυχία μεταξύ 10 το βράδυ και έξι το πρωί. "Πάνω από όλα θέλουμε να προστατεύσουμε τη βραδινή ησυχία των πολιτών" αναφέρει το φυλλάδιο του κόμματος της καγκελαρίου.

Ο καθηγητής Ράινερ Γκούσκι στο πανεπιστήμιο της Ρουρ, υποστηρίζει πως η ευαισθησία των πολιτικών κομμάτων για τον θόρυβο προκλήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών για τις επεκτάσεις αεροδρομίων και τα μεγάλα έργα. Περίπου 1.000 πολίτες που ζουν στον "δρόμο" από όπου θα περνούν τα αεροσκάφη μετά από σχεδιαζόμενη επέκταση, σχημάτισαν πρόσφατα ανθρώπινη "αλυσίδα" γύρω από το γραφείο της Μέρκελ.

Πηγή: Reuters
nooz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη