Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Σεπ 2013

Το ΑΠΘ έχει στην ιδιοκτησία του το "αντεξουσιαστικό" ραδιόφωνο;

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν θα κάνει ακόμα εγγραφές πρωτοετών λόγω κινητοποιήσεων του Διοικητικού Προσωπικού, αλλά έχει έτοιμη για μοίρασμα στους...
πρωτοετείς φοιτητές πολυτελή έγχρωμη έντυπη έκδοση Σεπτεμβρίου 2013, τον "Οδηγό Επιβίωσης" με χρήσιμες πληροφορίες για 'επιβίωση' των πρωτοετών στην πόλη και το ΑΠΘ (βλ. σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ στο http://auth.gr/news/articles/7882 και ο ίδιος ο οδηγός σε μορφή PDF εδώ: http://auth.gr/sites/default/files/odigosepibioshs2013.pdf).

Στην σελίδα 30 του Οδηγού, κάτω-κάτω, μετά από τα επίσημα στοιχεία για επικοινωνία με το ΑΠΘ μέσω Facebook, Twitter και την Κεντρική Ιστοσελίδα του, διαβάζουμε ότι το ΑΠΘ διαθέτει και ραδιόφωνο, το οποίο ασφαλώς για να παρατίθεται στο σημείο αυτό, σημαίνει ότι παρέχει απολύτως απαραίτητες πληροφορίες για την επιβίωση στην πόλη. Τα στοιχεία του σταθμού είναι "ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Α.Π.Θ., Στα μεσαία: 1431KHz, μέσω διαδικτύου: 1431am.gr μέσω του ασύρματου δικτύου Θεσσαλονίκης, για όσους διαθέτουν κάρτα wireless."

Σημειώνουμε ότι το ραδιόφωνο αυτό ισχυρίζεται ότι εκπέμπει επίσης στα FM 98.2 όταν δεν έχει τεχνικό πρόβλημα.

Αν πάτε στην διεύθυνση http://1431am.gr θα δείτε ότι οδηγεί στο http://www.1431am.org το οποίο είναι ιστολόγιο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου και πασίγνωστο στους αναγνώστες του Indymedia. Τα τρέχοντα θέματα για παράδειγμα είναι η "Εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη", η "Εκκένωση της κατάληψης Αντιβίωση στα Γιάννενα", η "Εκπομπή για τον απεργό πείνας και φυλακισμένο αναρχικό αγωνιστή Κ. Σακκά" και δείτε μόνοι σας τα υπόλοιπα.

Δεν πιστεύω ούτε ότι έχει γίνει τυπογραφικό λάθος, ούτε ότι η "ραδιοφωνική ομάδα ΑΠΘ" κάνει αντιποίηση αρχής, γιατί η καταχώριση υπήρχε η ίδια και στον περσινό Οδηγό Επιβίωσης.

Μερικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις:

- Τι πληροφορίες χρήσιμες για την Επιβίωση των πρωτοετών και άλλων φοιτητών παρέχει το ραδιόφωνο αυτό;

- Πού στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του;
- Ποιος πληρώνει τα πάγια και την πρόσβαση στο διαδίκτυο;
- Πού είναι το έγγραφο της Πρυτανείας με το οποίο εξουσιοδοτείται η συγκεκριμένη ραδιοφωνική ομάδα να αντιπροσωπεύει επίσημα το ΑΠΘ στα ερτζιανά και το διαδίκτυο και να αναγράφεται στον Οδηγό Επιβίωσης;
- Ποιος συνέταξε τη συγκεκριμένη σελίδα του Οδηγού Επιβίωσης και ποιος έδωσε έγκριση για την δημοσίευση;
- Πού είναι η επίσημη άδεια του Υπουργείου Μεταφορών στο ΑΠΘ για εκπομπή στα μεσαία και τα FM;


Αφήνω σαν θέμα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου στους αναγνώστες να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Με εκτίμηση,
Μια αναγνώστρια του taxalia.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη