7 Σεπ 2013

Ο Γιώργος Ρωμανιάς στη Θεσσαλονίκη για ομιλία

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 Ξενοδοχείο Makedonia Palace αίθουσα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη)
Το Παρατηρητήριο για την "Ανεργία και την Προστασία του ..
Κοινωνικού Κράτους" του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία», διοργανώνει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, δημόσια ημερίδα με τίτλο,
"Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη: Αποκατάσταση των Συντάξεων

σε Επίπεδα Διασφάλισης της Αξιοπρεπούς Διαβίωσης"

Την εκδήλωση θα ανοίξει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» και καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης, κ. Φίλιππος Τσαλίδης.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα είναι ο κ. Γεώργιος Ρωμανιάς (οικονομολόγος-νομικός), ο οποίος, στα πλαίσια της ομιλίας του, θα συνδέσει τον παραγόμενο πλούτο με την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο παραγόμενος, με την αναπτυξιακή διαδικασία, πλούτος, πρέπει και μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των συνταξιούχων και των ανέργων, διότι διαφορετικά η όποια ανάπτυξη θα στερείται νοήματος, αφού δεν θα έχει κοινωνικό περιεχόμενο. Στα πλαίσια αυτά, επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί η ανάταξη και του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, καθώς και η αποκατάσταση (μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) των συντάξεων, σε επίπεδα που να διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων.


Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση και θα απαντηθούν σχετικά ερωτήματα που θα τεθούν από κάθε ενδιαφερόμενο.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν

στην προαγωγή του δημόσιου διαλόγου για θέματα που αφορούν στα σύγχρονα

κοινωνικά και πολιτικά θέματα.


Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για εμάς.


Η Συντονιστική Επιτροπή του ΙΓΜΕΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη